MLSZ: magyar pályázat a 2019-es U21-es Eb-ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.10. 11:03
A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán jelentette be, hogy pályázik a 2019-es 12 csapatos U21-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogáért.

Az MLSZ közleménye szerint a magyar pályázat mellett eddig Ausztria, Hollandia, Írország, Olaszország, Portugália, Skócia és Szlovákia jelentkezett, az UEFA további tagszövetségei egészen szeptember végéig jelezhetik rendezési szándékukat.Ausztria, Hollandia, Írország, Olaszország, Portugália, Skócia és Szlovákia jelentkezett, az UEFA további tagszövetségei egészen szeptember végéig jelezhetik rendezési szándékukat.

A magyar pályázat az ország területének nagy részét bevonná: egy nyugat-, egy közép- és egy kelet-magyarországi központot tervez az MLSZ, amely egyelőre több várossal is tárgyalásban van, az UEFA-nál központonként két helyszínnel jelentkezik majd.

Az UEFA előírása szerint egy stadionnak legalább 15 ezer férőhelyesnek kell lennie, a további öt létesítménynek minimum 5 ezer fős kapacitással kell rendelkeznie.

A torna pontos időpontja még nem ismert, de a tervek szerint – a lengyel szervezéshez hasonlóan – 2019 júniusának második felében kerülhet sor a bő kéthetes eseményre.

A közlemény hozzáteszi, előny és hátrány is lehet, hogy 2014-ben sikeres U19-es Eb-nek adott otthont Magyarország. Emellett az elmúlt években FIFA- és UEFA-kongresszus mellett számos női és férfi minitornát is Magyarországon rendeztek, illetve a 2020-as Európa-bajnokság egyik kiemelt helyszíne lesz Budapest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik