U21-es válogatott: „A futballisták itt tudnak kitűnni, Bese a jó példa”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 12:58
Robert Kilin, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője két, rendkívül nehéz mérkőzésre számít az Izrael és Albánia elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

„Mint minden meccsen, győzni szeretnénk, de az U21-es csapatnál az eredmény mellett az is fontos, hogy a játékosokat felépítsük az A-válogatott számára. A futballisták itt tudnak kitűnni, erre jó példa Bese Barnabás esete, akire most számít Bernd Storck szövetségi kapitány a felnőtteknél” – mondta kedden a német szakember a csapat edzése előtti sajtóeseményen.

Kilin a soron következő találkozókkal kapcsolatban kifejtette, hogy a keretből mindenki egészséges, ám az okoz számára gondot, hogy többen nem játszanak rendszeresen a klubjaikban és ez meglátszik a formájukon. Az ellenfeleket kifejezetten erősnek minősítette.

Az U21-es válogatott csütörtökön 19 órától azt az Izraelt fogadja Gyirmóton, amelytől tavaly novemberben 3–0-ra kikapott idegenben. Kilin emlékeztetett rá, hogy azt a találkozót nem lehet szakmailag értékelni, mivel szinte minden játékosa gyomorfertőzést kapott, így az is nagy dolog volt, hogy a csapat egyáltalán lejátszotta a meccset.

A magyar együttes számára létfontosságú a soron következő két összecsapás, ugyanis öt mérkőzésen gyűjtött hét pontjával jelenleg negyedik a hat válogatottat számláló csoportban, de ha legyőzi a jobb gólkülönbségével harmadik Izraelt és négy nappal később idegenben az egy ponttal előtte álló Albániát, akkor feljön az eddig százszázalékos Portugália mögé a második helyre.

A kilenc selejtezőcsoportból az első helyezettek kijutnak a 2017-es, lengyelországi Európa-bajnokságra, míg a négy legjobb második pótselejtezőt játszhat a részvételért.

A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Banai Dávid (Újpest), Nagy Gergely (Vasas), Székely György (Paks)
Védők: Baki Ákos (MTK), Bese Barnabás (MTK), Bobál Dávid (Budapest Honvéd), Botka Endre (Budapest Honvéd), Hangya Szilveszter (Vasas), Kecskés Ákos (Újpest), Lenzsér Bence (Paks), Polgár Kristóf (Liverpool), Tamás Krisztián (Spezia)
Középpályások: Cseke Benjámin (Újpest), Forgács Dávid (Pisa), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Balogh Norbert (Palermo), Gera Dániel (MTK), Kalmár Zsolt (FSV Frankfurt), Makrai Gábor (Csákvár), Mervó Bence (Slask Wroclaw), Novothny Soma (DVTK), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Zsótér Donát (Puskás Akadémia)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália
5
5
19– 1

+18

15
2. Albánia 6 2 2 2 8–13 –5
8
3. Izrael 4
2 1 1
8– 4 +4 7
4. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 10– 8 +2
7
5. Görögország 4 2 2 8– 6 +2 6
6. Liechtenstein 6 6 0–21 –21
0

A magyar válogatott további programja:
6. forduló, 2016. március 24.
Magyarország–Izrael
7. forduló, 2016. március 28.
Albánia–Magyarország
8. forduló, 2016. szeptember 1.,
Magyarország–Liechtenstein
9. forduló, 2016. október 6.
Magyarország–Portugália
10. forduló, 2016. október 10.
Görögország–Magyarország

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik