U17-es női Eb: utolsó perces góllal vereség az elitkörben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.19. 19:47
A magyar U17-es női labdarúgó-válogatott a rendes játékidő utolsó percében kapott góllal 2–1-es vereséget szenvedett Írországtól az Európa-bajnoki selejtező elitkörének első fordulójában.

A kétszer negyven perces félidőkből álló mérkőzésen a mieink az első játékrészben Vachter Fanni góljával előnybe kerültek, ám az írek a második játékrészben fordítottak, és megnyerték a meccset. A győztes gól a rendes játékidő utolsó percében született.

A magyar válogatott két nap múlva a csoport legerősebbnek tartott csapatával, a házigazda franciákkal csap össze.

„Jól mentek a lányok, megvoltak a lehetőségeink, az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna. A második játékrészben is eljutottunk néhányszor az ellenfél kapujáig, de a játékosok rendre rossz döntéseket hoztak, sokszor egyénileg akarták befejezni az akciót. Mindent megtettünk a győztes gól érdekében, de a végére elfáradtunk, és úgy éreztem, sok esetben a játékvezetői ítéletek is az ellenfelünket segítették. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult a mérkőzés vége. A második meccs ennél is nehezebb lesz, és a mivel ez a találkozó sokat kivett a játékosokból, emellett kisebb sérülések is nehezítik a dolgunkat, több helyen is változtatni, frissíteni kell hétfőn” – mondta Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Az elitkörből a hat csoportelső és a legjobb második jut ki a fehéroroszországi kontinenstornára, amelyre május 4–16. között kerül sor.

U17-ES NŐI EB-SELEJTEZŐ
ELITKÖR, 1. FORDULÓ
Írország–Magyarország 2–1
(0–1)
MAGYARORSZÁG: Varga Luca – Anda Letícia Aida, Kovács Laura, Csigi Eszter, Pilán Tímea – Kiss Stella, Pulins Brigitta, Tolnai Katalin, Csiki Anna (Dorner Dóra, 66.) – Zágonyi Barbara (Vasas Lea, 55.) – Vachter Fanni
Gólszerző: Noonan (56.), Kelly (80.), ill. Vachter (26.)

A csoport másik mérkőzésén
Franciaország–Csehország 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik