Női labdarúgás: kétgólos vereséget szenvedtek a franciáktól az U17-esek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.21. 21:39
Második mérkőzését is elveszítette a magyar női U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki kvalifikációs sorozat franciaországi elitkörös tornáján: nemzeti csapatunk 2–0-ra kapott ki a házigazdától.

A francia U17-esek a 20. percben büntetőből szerezték meg a vezetést, majd közvetlenül a lefújás előtt egy szöglet után megduplázták az előnyt. A magyar válogatott csütörtökön Csehország ellen fejezi be szereplését az elitkörben, a továbbjutásra már nincs esély.

„Nem voltak a legjobbak az előjelek a mérkőzés előtt, hiszen Csigi Eszter személyében egyik meghatározó játékosunkat vesztettük el a védelemből eltiltás miatt, a helyére a csapatba jelölt Kovács Laura pedig bemelegítés közben sérült meg – mondta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. – A nehézségek ellenére jól tartottuk magunkat a mérkőzésen, a franciák akcióból nem tudtak gólt szerezni, és nagyobb helyzeteket sem alakítottak ki, mindkét találatuk rögzített szituációból született. Pozitívum, hogy fizikálisan sokat javultunk, végig fel tudtuk venni a harcot az ellenfelünkkel, mindent megtettünk annak érdekében, hogy szoros mérkőzést játsszunk. A vereség ellenére jár a gratuláció a lányoknak a hozzáállásukért.”

NŐI LABDARÚGÁS
U17-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR, 2. FORDULÓ
Franciaország–Magyarország 2–0
(Boussaha 20. – 11-esből, Cochelin 83.)
Magyarország: Barti Luca – Anda Letícia, Zágonyi Barbara, Horváth Viktória, Fél Alexandra – Tolnai Katalin – Kiss Stella, Pulins Brigitta (Nagy Virág, 76.), Papp Adél, Csiki Anna (Vachter Fanni, 66.) – Dorner Dóra
A csoport másik mérkőzésén: Csehország–Írország 1–0
Az állás: 1. Franciaország 4 pont (3–1), 2. Csehország 4 (2–1), 3. Írország 3, 4. MAGYARORSZÁG 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik