Eb 2016: „Mi lett volna, ha marad Dárdai? Semmi. Ugyanez”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.15. 08:34
null
Sallói szerint Dárdaival ugyanez lett volna a válogatott sorsa (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott a selejtezősorozat utolsó pillanatában bukta el a kijutást az Eb-re, amikor a törökök betaláltak Izlandnak, és eközben Kazahsztán legyőzte Lettországot. Sallói István a nemzeti csapat megfigyelője szerint a kazahok úgy örültek a három pontnak, mintha világbajnokságot nyertek volna…

„Ma már tudok mosolyogni, de jó lenne felébredni ebből a rossz álomból – mondta Sallói István a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – Így alakult, vannak csodák – például a kazahok sikere. Úgy ünnepelték a győzelmüket, mintha vébét nyertek volna… A selejtezősorozat utolsó percében buktuk el a kijutást. Szó nincs szerencséről, Dárdai Pál az elején megmondta, a harmadik hely a cél, akkor senki sem szólt egy szót sem.”

„Van ilyen a futballban. Ahogy mi nem tudtuk megúszni az északírek elleni meccsen a szögletet, úgy Izland sem a törökök elleni szabadrúgást. Szerencse? Anélkül nem megy. Nüanszok döntenek.”

Sallói arra a kérdésre is válaszolt, mi lett volna, ha Dárdai Pál marad a szövetségi kapitány az utolsó találkozókra, valamint elismerte, a játékosok a szünetben megtudták az eredményt, majd a pótselejtezőről is szót ejtett.

„Nincs értelme elemezni, mi van, ha Dárdai maradt volna. Nem változott semmi, ugyanez lett volna. Bernd Storck a görögök ellen már nyíltabb futballt vállalt fel, ennek ára volt, belementünk az adok-kapokba, ez nekünk nem jó.”

„Jön a pótselejtező, két meccsen topra kell járatni a játékosokat, ami nem lesz könnyű. Nézzük csak meg a románok elleni idegenbeli meccset, utána Feröeren már nem pörögtek ennyire. Most ezt meg kell oldani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik