Válogatott: Egyetlen gól is dönthet Norvégia ellen – Korcsmár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.19. 08:34
Mint ismeretes, a magyar labdarúgó-válogatott a novemberi Eb-pótselejtezőn Norvégiával csap össze. A korábban a norvég Brannban is futballozó Korcsmár Zsolt, a német másodosztályban játszó Fürth válogatott védője beszélt a Nemzeti Sportnak a norvég labdarúgásról.   

„Rendkívül masszív együttes a norvég, kiválóan védekezik, nehéz lesz rést találni a védelmén, főleg középen. Igaz, nincsenek nagy sztárjai, de csupa jó játékos alkotja a keretet, csapatmunkával minden hiányosságot kompenzálnak. Főleg a védelem teljesít kimagaslóan, amit tökéletesen bizonyít, hogy a norvégok utóbbi hat mérkőzésükön csupán egy alkalommal kaptak gólt – Olaszországban” – mutatott rá a leendő ellenfél legerősebb pontjára a jelenleg sérüléssel bajlódó, ezért ebben a szezonban még nem játszó Korcsmár Zsolt.

A védő szerint kedvező, hogy idegenben kezdjük a párharcot: „Jobb a visszavágót játszani hazai pályán, mint az elsőt találkozót. Jó eredményt kell elérni idegenben, és akkor meglesz a lehetőségünk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Meg kell ragadni az alkalmat, mert a norvégok ellen jó esélyünk van, hogy megváltsuk a jegyünket Franciaországba.”

„Kiélezett csata lesz, az biztos, mert minimális a különbség a két válogatott között. A görögök elleni mérkőzést leszámítva az egész selejtezősorozatban stabilan védekezett a csapat Dárdai Pál és Bernd Storck irányítása alatt is, s tekintve, hogy a norvégoknak szintén ez a legfőbb erényük, nem hiszem, hogy sok gól születne. Elképzelhető, hogy egyetlen gól dönt a továbbjutásról. Nem mintha ez baj lenne, csak mi szerezzük!” – hangsúlyozta Korcsmár.

EB-PÓTSELEJTEZŐ – A PROGRAM
November 12., 20.45: Norvégia–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Norvégia

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK

November 13., 20.45: Bosznia-Hercegovina–Írország
November 16., 20.45: Írország–Bosznia-Hercegovina

November 14., 18.00: Ukrajna–Szlovénia
November 17., 20.45: Szlovénia–Ukrajna

November 14., 20.45: Svédország–Dánia
November 17., 20.45: Dánia–Svédország

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik