Válogatott: A selejtező alatt megtaláltuk a stílusunkat – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.13. 11:03
null
<strong>Storck</strong>: Észak-Írországban nem futballoztunk<br />(Fotó: Hegedüs Gábor)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya szerint nemzeti tizenegyünk az Eb-selejtező folyamán megtalálta a stílusát, úgy véli, nagy sikert értek el a stábbal és a játékosokkal, hogy a harmadik helyen végeztek.

„Visszanéztem a görögök elleni mérkőzést és csalódott vagyok, hiszen ha többször is vezetsz egy mérkőzésen, nyilván szeretnéd megnyerni – mondta Bernd Storck az M4-nek. – Bíztunk Feröerben is, ezért nemcsak én, az egész csapat is csalódott volt. A harmadik helyen állunk, lehet reménykedni, hogy kedvezően alakulnak a mérkőzések.”

Nehéz volt átvenni Dárdai Pál örökségét, mert a játékosok nem ismertek engem, és én sem őket. Meg kellett találnunk az egyensúlyt, hogy sikeresen dolgozzunk együtt. Négy meccs várt ránk, el kellett érnünk a nagy célt az egész ország számára, ez pedig a pótselejtezős hely volt. Az egész csapat a stáb, a játékosok kiváló munkát végeztek, szerintem nagy sikert értünk el.”

„A Belfastban mutatott stílusunkat nem hasonlíthatjuk össze a vasárnapival. Észak-Írországban nem futballoztunk, csak előrerúgtuk a labdát, és futottunk utána. Athénban már jobb volt a helyzet, remekül játszottunk, de a mérkőzés végére elveszítettük a koncentrációnkat és az erőnléttel is voltak problémáink. Az erőnlét szoros összefüggésben van az összpontosítással.”

„Két mérkőzésünk volt rövid idő alatt, mind a kettő elején hatvan százalékban nálunk volt a labda, ez hihetetlen a magyar csapat esetében. Remekül támadtunk, mindent megtettünk, de ez rengeteg energiánkat felemésztette. Az biztos, hogy a mérkőzések végén ennél jobban kell figyelnünk.”

„Nem kritizálhatom a védőimet, mert a görögök két-három érintésből szerezték góljaikat. A negyedik találatnál hibáztunk, de a második és a harmadik fantasztikus volt. Ha így folytatjuk, képesek leszünk többet birtokolni a labdát. A selejtezősorozat alatt megtaláltuk a stílusunkat, nagyon jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk, és abból igyekeztünk támadni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik