U17-es női Eb: nincs bravúr, második a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2015.10.15. 13:06
Az U17-es magyar női labdarúgó-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőkör harmadik fordulójában 1–0-ra kikapott a mindhárom mérkőzését megnyerő Dániától, így csoportmásodikként jutott be a tavaszi elitkörbe.

A mérkőzést az eredeti tervek szerint Szombathelyen rendezték volna meg, de a felázott talaj miatt végül Bükön került sor az összecsapásra.

A skandináv csapat elleni mérkőzésnek már csak a csoportelsőség szempontjából volt tétje, hiszen a mieink Wales és Izrael legyőzésével két forduló után biztossá tették a továbbjutásukat.

A magyar válogatottnak nem sikerült a bravúr, egygólos vereséget szenvedett a kvartett legerősebb együttesétől. A vendégek győztes gólját a 15. percben Mille Gejl szerezte szabadrúgásból, aki már 14 éves korában meghívót kapott a dán A-válogatottba.

„A dán válogatott jóval előrébb tart a mi csapatunknál. Az erősebb ellenfél miatt feladtuk a területet, visszahúzódtunk a térfelünkre és a védekezésre koncentráltunk, ez meg is látszott azon, hogy ellenfelünk nem sok helyzetet tudott kialakítani. Ettől függetlenül sajnálom, hogy egy pontrúgásból kapott góllal alulmaradtunk velük szemben. Az egész hetet tekintve elégedett vagyok a lányokkal, kiemelve a hozzáállásukat és az akaratukat. Azt gondolom, szép siker ez és az U19-es csapat továbbjutása a magyar női labdarúgásnak” – mondta Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U17-ES NŐI EB-SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Dánia 0–1 (0–1)
MAGYARORSZÁG:
Varga Luca – Anda Letícia Aida (Kiss Stella, a szünetben), Csanálosi Anada, Csigi Eszter, Pilán Tímea – Fél Patrícia, Pulins Brigitta, Zágonyi Barbara, Fél Alexandra (Vári Viktória, a szünetben) – Oláh Adrienn, Csiki Anna

A csoport másik mérkőzésén
Wales–Izrael 4–0

A csoport végeredménye: 1. Dánia 9 pont (9–0), 2. MAGYARORSZÁG 6 (5–2), 3. Wales 3 (5–5), 4. Izrael 0 (0–12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik