Magyar Kupa: Nagyon éhesek vagyunk - Gera

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.20. 10:34
Legutóbb 2004-ben nyert Magyar Kupát a 20-szoros MK-győztes Ferencváros, a labdarúgócsapat egyik meghatározó játékosa, a csapatkapitányi karszalagot viselő Gera Zoltán nem véletlenül nyilatkozta, hogy nagyon éhesek már a sikerre. A népligetiek vezetőedzője, Thomas Doll jó esélyt lát a trófea megszerzésére, hiszen saját stadionjukban léphetnek pályára 20 órától a Videoton elleni MK-fináléban.
„Ez egy kupamérkőzés, kupadöntő, amelyen bármi megtörténhet, nincs esélyese a mérkőzésnek – nyilatkozta a fradi.hu klubhonlapnak Gera Zoltán. – Egy kupadöntőben olykor még az alacsonyabb osztályú klub is megszorongatja a papíron esélyesebbnek tartott csapatot. Azon múlik a győzelem, hogy ki hogyan készült fel erre a találkozóra, ki milyen mentális állapotban van, ki milyen éhes a sikerre. Azt mondhatom, hogy mi nagyon éhesek vagyunk. Bízom a csapatban, hiszen jó állapotban van a társaság, jó formában vagyunk egész tavasszal, nagyon remélem, hogy ez ki is jön. Ez lehet akár százhúsz perces meccs is, nagyon remélem, hogy mindenki a maximumot tudja nyújtani. Nagyon fontos a koncentráció, hogy az ember ne hibázzon, hanem mindent megtegyen azért, hogy kivegye a maga részét a csapatjátékból. Amennyiben ezt mindenki megteszi, akkor nem lesz gond.”

Az átlagos keddi edzést videózás előzte meg, árulta el Thomas Doll, a ferencvárosiak vezetőedzője.

„Azt mindenki tudja, hogy mi lesz a játékunk, mi a tervünk a mérkőzésen. Most már a döntőre koncentrálunk. Szerdán délelőtt lesz még egy bemelegítő edzésünk, hiszen hosszú nap vár ránk. Utána a hotelbe megyünk, hogy tökéletesen felkészüljünk a fináléra. Remélem, hogy minél többen kilátogatnak a stadionba, és bízom abban, hogy szinte mindenki nekünk szurkol majd, hiszen Budapesten, a saját stadionunkban játszunk. Nagy esély van rá, hogy tizenegy esztendő elteltével ismét trófeát nyerjen a klub. A fiúk készen állnak a meccsre, az egész klub ezt a találkozót várja. A bajnokságot a Videoton elég meggyőzően nyerte meg, hiszen már két héttel ezelőtt biztosította a bajnoki címét. A mostani kupadöntőben a bajnoki első találkozik a másodikkal, ami igazi kupadöntőt ígér. Németországból tudom, hogy mennyire látványosak az ilyen mérkőzések. Este nyolctól kezdünk, igazi futballidőben, varázslatos gyepen, gyönyörű stadionban játszunk. Remélem, hogy mindenki nagy meccset lát majd.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik