Futsal: öngól a végén - iksz a macedónok elleni Eb-selejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 22:14
A magyar férfi futsalválogatott Szkopjéban 3–3-as döntetlent játszott Macedónia ellen első Európa-bajnoki selejtezőjén. Az Eb-selejtezők következő mérkőzését csütörtökön vívja a csapat Spanyolország ellen – olvasható az mlsz.hu-n.

A 2016-os szerbiai Eb-selejtezőjének szerdai játéknapja fölényes spanyol diadallal indult, a csoport favoritja valósággal kiütötte ellenfelét, 9–1-re nyert a svájciak ellen. Ezután következett a mieink bemutatkozása – a házigazda macedónok elleni összecsapás.

Jól kezdtek a mieink, már az első másodpercekben megszerezhettük volna a vezetést, amikor Lódi Tamás hátulról beívelt labdáját egy hazai védő a felső lécre csúsztatta. Többet birtokoltuk a labdát, és komolyabb helyzeteket alakítottunk ki, de a macedónok szervezetten, stabilan védekeztek, és gyors kontráik veszélyt jelentettek a kapunkra. Az 5. percben egy tizenkét méterről elvégzett szabadrúgás után Harnisch Ákos Dróth Zoltánhoz passzolt, aki kapura lőtt, de a közeli lövést az utolsó pillanatban blokkolta egy macedón védő.

A hazaiak előtt is adódott helyzet, a 7. percben Adrijan Micevszki tíz méterről leadott életerős lövését ütötte ki Tóth Gyula. A 9. percben Trencsényi János vesztett el a félpályánál egy labdát, a macedónok pedig gyors kontrát vezettek, melynek végén Martin Todorovszki lőtt fél méterrel a kapunk fölé. A 14. percben ismét egy hazai kontra következett, és ez már góllal zárult, Todorovszki nyolc méterről a kapunk jobb oldalába lőtt (1–0). A váratlanul szerzett gól nagy lökést adott a hazaiaknak, újabb gólt szereztek, ezúttal is legjobbjuk, Todorovszki révén (2–0).

A folytatásban a magyar csapat dominált, de a macedónok masszívan védekeztek, nehéz volt feltörnünk a hátsó alakzatukat. A 23. percben Dróth Zoltán lőtt tizenkét méterről, de a macedón kapus kiütötte lövését. A 26. percben Harnisch Ákost állították meg a középpályán, a hazaiak pedig szokásukhoz híven ismét veszélyes kontrát vezettek, melynek végén Agushi Ferid lövését óriási bravúrral, lábbal védte Tóth Gyula. A 30. percben sikerült szépítenünk, egy lecsorgó labda Trencsényi János elé került, aki tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2–1). Rögtön ezt követően Arszovszkij Djokica Djo közeli lövését védte földöntúli bravúrral Tóth Gyula. A hátralévő időben felváltva támadtak a csapatok, gyors kontratámadások jellemezték a játékot. Az utolsó hat percben öt a négy ellen is próbálkoztunk, ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy kijátszott akciót követően Hosszú Ádám nyolc méterről a macedón hálóba lőtt (2–2).

A 35. percben közeli szabadrúgáshoz jutottak a macedónok, és Adrijan Micevski révén sikerült kihasználniuk a lehetőséget (3–2). A hajrá izgalmasra sikeredett, de meghozta az egyenlítő gólt, a 39. percben egy kavarodás után Ferid Agushi a saját kapujába talált, ezzel alakult ki a 3–3-as végeredmény.

FUTSAL, EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
MACEDÓNIA–MAGYARORSZÁG 3–3
(2–0)
MAGYARORSZÁG: Tóth Gyula – Németh Péter, Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Cserék: Matkovics Zoltán, Trencsényi János, Horváth Norbert, Lovas Norbert, Komáromi Péter, Gál István, Dávid Richárd, Rábl János, Hosszú Ádám
Gólszerzőink: Trencsényi János, Hosszú Ádám, Ferid Agushi (öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik