Válogatott: Hrutkának déja vu-je volt Bukarestben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 10:53
Ma 16 éve, 1998. október 14-én lőtte azt a szenzációs szabadrúgásgólt a románok elleni Eb-selejtezőn Hrutka János. Erről, a szombati, bukaresti 1–1-ről, Dzsudzsák Balázs góljáról és Dárdai Pál szerepéről beszélt a menedzser a SportKlub Dodzsem című műsorában.

„Már kicsit előbb eszembe jutott a 'kilencvennyolcas találatom. Pont felpillantottam a stadionban az eredményjelzőre, és láttam, hogy megint a nyolcvankettedik percben vagyunk, és elfogott az érzés, mi lenne, ha Dzsudzsáknak is ekkor sikerülne betalálnia” – emlékezett vissza Hrutka János a SportKlub Dodzsem című műsorában. Hrutka János a SportKlub Dodzsem című műsorában.

„Egyik legjobb barátommal, Zavadszky Gábor sógorával vacsoráztam a meccs előtti héten, és bár nem nagyon érdeklődik már a magyar válogatott iránt, de egyből úgy fogadott, »hallottad Dárdait? Ki kell mennünk Bukarestbe!« Annyira ki voltak már éhezve a drukkerek egy kis pozitív hangulatra, sikerre, hogy Dárdai szavai mindenki szívéhez szóltak. Olyan mentalitással rendelkezik, amely nála alap, és emellett azokat a játékosokat hívta meg, akik jelenleg a legjobbak, és nekik összeállított egy olyan taktikát, amit néhány nap alatt el lehet sajátítani. Ebből jött össze a régen várt siker.”

„Nem vagyunk erős csoportban, nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, észnél kell lennünk. Most van egy felfokozott hangulat, külön rajongói csoport alakult Dárdai maradásáért, de nem szabad elfeledni, a román meccs közepes színvonalú volt. Tudom, hogy Dárdai is helyén kezeli az elért eredményt, és levonja a megfelelő következtetéseket. A finnek ellen például nagyon nehéz meccs vár ránk, hasonló játékerőt képviselnek. Mindenesetre ez a döntetlen visszaadta sokak hitét, az enyémet is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik