Román-magyar: „Nem érzek különbséget a játékerők között”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.06. 09:17
A Dinamo Bucuresti magyar labdarúgója, Kovács Zoltán nem érez különbséget a román és a magyar válogatott játékereje között, szerinte jó eredményre is képes lehet Dárdai Pál együttese Bukarestben, ha kellően agresszív felfogásban lép pályára, és nemcsak a védekezésre koncentrál. A légiós a Digi Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott.
„Sokat beszélnek Romániában a válogatott meccsről, kiemelten ír róla a sajtó, és bizony vannak gondok a román válogatottnál – mondta Kovács Zoltán. – Több légiósuk nem tud állandó játéklehetőséghez jutni a klubjában, és a kapitány körül kialakult helyzet, hogy marad-e vagy megy Ázsiába klubedzőnek, sem biztos, hogy segít a román csapatnak. Megvan az esélye a magyar válogatottnak, hogy jó eredményt érjen el. Viszont érthetően óriási lehetőségként fogják fel a románok, hogy Görögországból elhoztak három pontot a nyitányon, de én nem érzem, hogy a két válogatott játékereje között különbség lenne. Dárdai Pál mindenképpen fel tudja rázni és motiválni a társaságot, amelyet biztos pokoli hangulat vár a bukaresti stadionban. De ha kellően agresszívan tud pályára lépni, és nem kizárólag a védekezésre összpontosít, hanem a támadásokra is, akkor szerintem jó eredményt érhet el.”

A kapus elmondta: szeretné a helyszínen megtekinteni az Eb-selejtezőt, de erre valószínű nem lesz lehetősége, mert a válogatott szünetet kihasználva felkészülési meccset játszik a Dinamo, méghozzá Cipruson.

Kovács Zoltán – aki a Dinamo előtt épp Cipruson légióskodott, és már tavaly felvetődött a bukaresti szerződése, amely végül csak idén realizálódott, miután a Dinamo szerződést bontott a kapusával –, minden magyar bajnoki meccset és összefoglalót megnéz, amelyet időbeosztása megenged.

A labdarúgó – aki korábbi kisebb sérülése miatt még mindig nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni – elmondta, hogy a román bajnokság a létszámcsökkentés miatt nagy átalakuláson megy keresztül, a klubok igyekeznek minél több saját nevelésű fiatalt bedobni a mély vízbe. A színvonalat azonban így is jónak tartja, sok szurkoló előtt, kiváló hangulatú meccseket játszhatnak.

Magyarsága miatt pedig nem érte kellemetlenség.

„A klubnál és a városban sem volt rossz élményem amiatt, hogy magyar vagyok. Viccesen említik a gulyásunkat, és azt, hogy szomszédok vagyunk. A bajnokságban olykor előfordulnak különböző szurkolói megnyilvánulások, például egy játékvezetőt szidtak a származása miatt. A válogatott meccs előtt engem jóindulatú beszólásokkal találnak meg, amelynek állandóan visszatérő fő témája a tavalyi meccs.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik