A csatárukkal lepnének meg minket a románok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 16:36
null
Román kollégánk szerint Claudiu Keserü nem kezd szombaton – pedig klubja, a Steaua középpályássora játszani fog… <br />(Fotó: Reuters)
A szombat este 18 órakor Bukarestben megrendezendő Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtező előtt az NSO Razvan Lutacot, a román Gazeta Sporturilor újságíróját kérdezte arról, milyen felállásban látná szívesen a szaklap Victor Piturca együttesét. Kollégánk szívélyes válaszában a Tatarusanu – Chiriches, Grigore, Gardos, Rat – Pintilii, Hoban – Chipciu, Sanmartean, Tanase – Stancu összeállítást adta meg.

 

Nézzük, egyenként milyen jellemzést adott a játékosokra!

Kapus: CIPRIAN TATARUSANU (Fiorentina, 28 éves, 24-szeres válogatott, 0 gól)
„A Serie A-ban csere a klubjában, de az Európa-ligában ő véd, a Dinamo Minszk ellen 3–0-ra megnyert mérkőzésen nagyon meggyőző volt.”

Jobbhátvéd: VLAD CHIRICHES (Tottenham, 24 éves, 25-szörös válogatott, 0 gól)
„Ez a román válogatott leggyengébb posztja, nincs egy klasszikus jobbhátvédünk, inkább középső védők játszanak ott. Chiriches nincs csúcsformában, de a Tottenham játékosa, Piturca szerint értékes tagja a keretnek. Az elmúlt időszakban Srgian Luchint is kipróbálta itt a kapitány, de ő is inkább középső védő.”

Középső védő: DRAGOS GRIGORE (Toulouse, 28 éves, 7-szeres válogatott, 1 gól)
„Csúcsformában van. A Toulouse-ban nagyon jól megy neki, és a válogatottban is jó meccsei voltak az elmúlt időszakban. Márciusban az Argentína elleni 0–0-s találkozón ő fogta Sergio Agüerót.”

Középső védő: FLORIN GARDOS (Southampton, 25 éves, 12-szeres válogatott, 0 gól)
„Ő az első számú védőnk, de a Southamptonban csak kispados.”

Balhátvéd: RAZVAN RAT (PAOK, 33 éves, 98-szoros válogatott, 2 gól)
„A csapat nagy veteránja, Görögországban légióskodik, a magyarok utáni meccsen, Finnországban lesz százszoros válogatott.”

Védekező középpályás: MIHAI PINTILII (al-Hilal, 29 éves, 18-szoros válogatott, 1 gól)
„Szaúd-Arábiában játszik, oroszlánrészt vállalt abból, hogy klubja bejutott az ázsiai Bajnokok Ligája döntőjébe. Azt hiszem, emlékeznek rá a magyarok, nagy gólt lőtt tavaly ősszel.”

Védekező középpályás: OVIDIU HOBAN (Hapoel Beer-Seva, 31 éves, 7-szeres válogatott, 0 gól)
„Megbízható játékos ezen a poszton, egy éve csak tartalék volt. Azután szerződött Izraelbe, hogy nézeteltérése támadt klubja, a Petrolul vezetőségével.”

Jobb oldali támadó középpályás: ALEXANDRU CHIPCIU (Steaua Bucuresti, 25 éves, 12-szeres válogatott, 3 gól)
„Az idény elején nagyon jól játszott a Steauában. A selejtező első meccsén ő harcolta ki a meccset eldöntő tizenegyest.”

Irányító középpályás: LUCIAN SANMARTEAN (Steaua Bucuresti, 34 éves, 7-szeres válogatott, 0 gól)
„A csapat »esze«. Három éve nem szerepelt a válogatottban, de most visszatér. Csodálatos a technikája, remekül passzol, csak a sok sérülése akadályozta meg abban, hogy világklasszis legyen. Arra, hogy a magyar válogatott megállítsa, két-három emberre lesz szüksége. Csalóka az életkora, de jobb félni tőle.”

Bal oldali támadó középpályás: CRISTIAN TANASE (Steaua Bucuresti, 27 éves, 37-szeres válogatott, 6 gól)
„Szerintem nem a stuttgarti Alexandru Maxim fog itt játszani, mert az utóbbi időben kimaradt klubja kezdőcsapatából, Piturca pedig inkább azokban bízik, akik rendszeresen kezdőként kapnak lehetőséget. Tanase sérülésből tért vissza, két mérkőzésen játszott azóta, nagyon veszélyesnek tűnik – azt se felejtsük el, hogy tavaly ő is betalált a magyarok ellen.”

Csatár: BOGDAN STANCU (Genclerbirligi, 27 éves, 30-szoros válogatott, 6 gól)
„Talán a legnagyobb meglepetés lesz a magyarok számára, hogy Claudiu Keserü nem játszik! Piturca Stancut játszatja inkább, ő is játékban van, ismeri jól a magyarokat, hiszen az előző sorozatban mindkét mérkőzésen játszott, és hatalmas ziccereket rontott el Budapesten, illetve Bukarestben. Ha mégsem ő kezd, inkább Raul Rusescut tartom opciónak az egyszeres válogatott Keserü helyett.”

A ROMÁN KERET
Kapusok: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Vlad Chiriches (Tottenham), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Florin Gardos (Southampton), Dragos Grigore (Toulouse), Cosmin Moti (Ludogorec), Razvan Rat (PAOK), Srgian Luchin (Steaua Bucuresti), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer-Seva), Mihai Pintilii (al-Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (Stuttgart), Andrei Prepelita (Steaua Bucuresti), Cristian Tanase (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Lucian Sanmartean (Steaua Bucuresti)
Támadók: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Claudiu Keserü (Steaua Bucuresti), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik