Román-magyar: a hazai védők játékhiánya segítheti Szalaiékat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.30. 13:39
null
A román válogatott védők közül a hét végén csak Dragos Grigore (középen) lép pályára (Fotó: Reuters)
Mint beszámoltunk róla, a szurkolói összecsapás következtében elhunyt Kosztasz Kaculisz emlékére a hétvégén semmilyen csapatmérkőzést nem rendeznek meg Görögországban, így elmarad a labdarúgó-élvonal aktuális fordulója is. Romániai elemzések szerint ez tovább nehezítheti a magyarok ellen készülő válogatott helyzetét.

A román nemzeti csapat tagjai közül a görög bajnokságban légióskodó Razvan Rat (PAOK) és Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz) is fellépés nélkül marad így a hétvégén, akárcsak a védekező középpályás Costin Lazar, aki a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy aláírjon a Skoda Xanthihoz – amelynek Razvan Lucescu az edzője –, a digisport.ro elemzése szerint ez tovább szaporítja az egyébként is bajokkal küszködő hátsó alakzat gondjait.

Az írás felhívja rá a figyelmet, hogy Florin Gardos ebben a szezonban csak egy félidőt játszott sérülése miatt a Southamptonban, a hátfájása miatt nem százszázalékos Vlad Chiriches sem került be a Tottenham Hotspur hétvégi keretébe, a legnagyobb csapás azonban kétségkívül Gabriel Tamas sérülése. Az elemzők kiemelik, hogy a keresztszalag-szakadást szenvedő Watford-játékos a szeptemberi pireuszi győzelem során a válogatott egyik legjobbja volt, nehéz lesz őt pótolni.

Mindezt kiegészíti, hogy Ciprian Tatarusanu (Fiorentina) és Costel Pantilimon (Sunderland) sem kezdő a klubjában, a harmadik számú kapus, Silviu Lung (Astra Giurgiu) bevetésére kicsi az esély, így még a gólvonal előtt lehetőséget kapó futballistánál is „labdaéhség” mutatkozhat. Az elemzés szerint elképzelhető az is, hogy a magyarok elleni várható kezdő védői, kapusa közül végül csak Dragos Grigore, a Toulouse 28 éves, utóbbi időben rendszeresen lehetőséghez jutó védője lép pályára a válogatott játéknapot megelőzően – ez a helyzet pedig cseppet sem lenne ideális.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik