Magyar-északír: „Ezernél többen megyünk, és nem gulyásozni"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 11:43
Több mint ezer északír drukker érkezik Budapestre a magyar és az északír labdarúgó-válogatott vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőjére, méghozzá nagy reményekkel.

Bár nagyon ízletes a magyar ételkülönlegesség, a gulyás, a Green and White Army inkább azt szeretné látni, hogy kedvencei felfalják a magyar válogatottat, amely az utóbbi években egyáltalán nem olyan erős – írja a Belfast Telegraph, az ötvenes években az Aranycsapat elnevezésére Nagy-Britanniában elterjedt Mighty Magyars kifejezésre.

A hamarosan generációváltásra kényszerülő – és az utóbbi évtizedekben szintén csalódást csalódásra halmozó, meglehetősen kiszámíthatatlan – északírek ugyanúgy „most vagy soha” jelszóval vágnak neki az Euro 2016 selejtezősorozatának, mint a magyarok, és bár a két csapat világranglistán elfoglalt helyezése (34. és 95.) alapján a magyarok a vasárnapi meccs esélyesei, „nincs kibúvó, ebben a csoportban nincs félnivaló, reális az esély a továbbjutás kivívására”.

„Elégedettnek kell lennünk ezzel a csoportbeosztással. Rendben, meccs után nincs esély mezt cserélni valamelyik holland, olasz vagy spanyol sztárral, cserébe viszont Görögország, Románia, Magyarország, Finnország és Feröer ellen esély nyílik a továbbjutás kivívására” – olvasható a Belfast Telegraphban, amely a jó budapesti rajtra alapozva az Eb-részvétellel kecsegtető, pótselejtezőt érő harmadik hely elcsípésében reménykedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik