U17: hibátlan teljesítménnyel lett első a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 19:29
A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott Málta ellen a Telki-kupa utolsó játéknapján szombaton, így százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a tornát.

Az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U17-es válogatottunk már a második játéknapon megszerezte az első helyet, miután az ír és a szerb korosztályos csapatot is legyőzte, a többi eredmény pedig úgy alakult, hogy az utolsó fordulóban már egyik rivális sem előzhette meg – olvasható az mlsz.hu tudósításában.

A magyar csapat többet birtokolta a labdát, a vezetést mégis egy kontrából szerezte meg: a 21. percben a balösszekötő helyén beinduló Tömösvári Bálint kapott jó labdát, betört a 16-oson belülre, ahol egy védő csak szabálytalanul tudta szerelni. A megítélt büntetőt Vogyicska Bálint magabiztosan értékesítette, a jobbra mozduló kapus mellett a bal sarokba lőtt (1–0).

A 44. percben (ebben a korosztályban kétszer negyven percig tart a mérkőzés ˜– a szerk.) Tóth Dávid nagyszerűen tekert a jobb oldalról a kapu elé, a hosszú oldalon érkezett Tömösvári Bálint, és az öt és feles bal sarkától a hálóba bólintott (2–0).

Az 56. percben két cserejátékos hozta össze a harmadik gólt: Herjeczki Kristóf szabadrúgásból, a jobb oldalról a kapu elé ívelt, a jól helyezkedő Bodrogi János pedig hat méterről a kapu közepébe helyezett (3–0).

A második félidőben a máltaiak nem tudtak kijönni a saját térfelükről, kis szerencsével akár még fölényesebb is lehetett volna a hazai győzelem.

A torna gólkirálya Tömösvári Bálint lett két góllal.

TELKI-KUPA, TELKI
MAGYARORSZÁG–MÁLTA 3–0 (1–0)
Magyarország:
Demjén Patrik (Balogh Péter, 68.) – Tóth Dávid, Nemes Barna (Gergényi Bence, 51.), Tóth Bence, Szalai Attila – Szabó Bence (Szőke Dániel, 51.), Vogyicska Bálint (Bayer Bence, 64.), Szalai András (Bodrogi János, 51.) – Dragóner Filip (Herjeczki Kristóf, 51.), Bíró Bence (Kerekes Krisztián, 64.), Tömösvári Bálint
Gólszerző:
Vogyicska (21. – 11-esből), Tömösvári (44.), Bodrogi (56.)

A másik szombati mérkőzésen
SZERBIA–ÍRORSZÁG 0–0

A végeredmény: 1. Magyarország 9 pont, 2. Szerbia 4, 3. Írország 2, 4. Málta 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik