Eb 2016: „Magyarország nem elég erős, hogy beleszóljon a görög-román harcba”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.23. 23:21
Elkészült a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolása! A magyar válogatott többek között Romániával és Görögországgal került egy csoportba. Akárcsak nálunk, a románoknál is többen véleményt mondtak az erőviszonyokról, illetve a lehetséges továbbjutókról. Victor Piturca szövetségi kapitány óvatosan fogalmazott, a román bajnokságban védő görög kapus véleménye szerint pedig Magyarország nem elég erős ahhoz, hogy megelőzze a görögöket vagy a románokat.

„A görögök ellen nem feltétlenül revánsra kell készülni. Fontos lett volna kijutni a brazíliai világbajnokságra, de az az esély már elúszott. Most Franciaország a cél – idézi a ProSport Victor Piturcát, a románok szövetségi kapitányát. – Magyarország megérdemelten várhatta a sorsolást a második kalapból, még akkor is, ha Bukarestben legyőztük. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy Budapesten hogyan sikerült döntetlenre mentenünk a mérkőzést. Az őszig még sok minden változhat, s remélem, változik is a nemzeti csapatunknál, mert a helyzet nem túl rózsás.”Victor Piturcát, a románok szövetségi kapitányát. – Magyarország megérdemelten várhatta a sorsolást a második kalapból, még akkor is, ha Bukarestben legyőztük. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy Budapesten hogyan sikerült döntetlenre mentenünk a mérkőzést. Az őszig még sok minden változhat, s remélem, változik is a nemzeti csapatunknál, mert a helyzet nem túl rózsás.”

Leonidasz Panagopulosz, a román élvonalbeli Sageata Navodari görög kapusa is elemezte a selejtezős csoportot. A volt korosztályos válogatott játékos szerint a görögök és a románok között fog eldőlni az első két hely sorsa.

„Görögország és Románia számára megfelelő a csoport. Érthetően azt szeretném, ha a görögök végeznének az élen, utána pedig jöhetnek a románok. Úgy vélem, ez meg is fog történni, mert Magyarország és Finnország nem elég erős, hogy beleszóljon ebbe a harcba” – vélekedett Panagopulosz a ProSportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik