U21: „Focizni tudó játékos nélkül nem lehetünk eredményesek”

Vágólapra másolva!
2013.11.18. 13:07
null
Komoly erőpróba előtt a magyar U21-es labdarúgó-válogatott (Fotó: MLSZ/Facebook)
A selejtezőcsoportjában jelenleg harmadik helyen álló magyar U21-es labdarúgó-válogatott hétfő este Ausztriában lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink csütörtökön kínos, kétgólos vereséget szenvedtek a Bozsik-stadionokban az albánoktól, és bár reális esélyük már nincs arra, hogy továbbjussanak, nem mindegy, hogy a hátralévő meccseken a játékosok milyen bizonyítványt állítanak ki magukról.

Nem kérdés, az albánok elleni kudarc nemcsak a szurkolókat viselte meg, hanem a játékosoknak is hatalmas pofonnal ért fel, kérdés, a szakmai stáb négy nap alatt min tudott változtatni.

„Ha egyszerű szurkolóként nézem az U21-es válogatott Albániától elszenvedett vereségét, azt mondom, van olyan, hogy gyengébb csapattól kapsz ki, ezért meg tudok bocsátani a játékosoknak – kezdett a mondandójába Kiss László, a Vasas korábbi 33-szoros válogatott támadója. – De... Radó András az NB I-ben hétről hétre kiemelkedik, ha ő nem képes húzóember lenni a korosztályos válogatottban, kitől várhatjuk el?! Az, hogy küzdünk, harcolunk, hangzatos kijelentés, de futballozni tudó játékos nélkül nem lehet eredményes a csapat! Romániában és Hollandiában motiválatlannak tűntek a felnőttválogatott labdarúgói, sajnos párhuzamot lehet vonni köztük és az Albánia ellen játszó játékosok között. Rendben, én is sokszor játszottam rosszul, de egy átlagszurkolónak túl sok a felnőttek és a korosztályos együttesek eredménysora. Ha valaki adott csapaton, adott meccsen belül nem akar a legjobb lenni, az nagyon nagy baj. Mert az edzőnek muszáj motiválnia a labdarúgókat, de a belső motivációt nem ő adja.”

Kiss László szerint a korosztályt ért pofon lórúgással ér fel, de bízik benne, hogy a futballisták magukhoz térnek, és bár a tudásuk nem változik, teljesen más mentalitással lépnek pályára, mint a csütörtöki összecsapáson.

Az osztrákok eddigi négy mérkőzésükből hármat megnyertek – köztük a mieink elleni győri mérkőzést is október elején –, és hat kapott góljuk mindegyike a címvédő spanyol válogatott érdeme.

A Róth Antal irányította magyar nemzeti csapat – amelyet Grazban, a mai meccs helyszínén Szabics Imre is meglátogatott – két győzelemmel kezdte, majd három vereséggel folytatta a selejtezősorozatot, így kijelenthető, hogy az osztrákok várják kedvezőbb előjelekkel a találkozót – nem véletlen, hogy a Tippmixprónál is a „sógorok” az esélyesek (1.4), míg Radó Andrásé és társai győzelme 6.5-szeres pénzt hozhatna a konyhára.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. CSOPORT
20.30:
Ausztria–MAGYARORSZÁG – élőben az NSO-n

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország
5
5


20–5
+15
15
2. Ausztria
4
3

1
7–6
+1
9
3. MAGYARORSZÁG
5
2

3
6–7
–1
6
4. Bosznia-Hercegovina
6
2

4
9–16
–7
6
5. Albánia
6
1

5
4–12
–8
3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik