Futsal: sarokba szorítottuk a cseheket, majd kikaptunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.03. 20:46
A magyar futsalválogatott kétgólos első félidei vezetést követően 4–2-re kikapott a nagyobb játékerőt képviselő Csehországtól kedden Ikrényben a Visegrádi Négyek felkészülési torna második fordulójában.

A kezdeti tapogatózó játékot követően a magyar csapat szerezte meg a vezetést, a 150. válogatott mérkőzését ünneplő Lódi Tamás volt eredményes centerezésből. Az első félidő végjátékában Harnisch Ákos lövése is utat talált a cseh kapuba.

A második játékrész kihasználatlan magyar helyzetekkel kezdődött – Harnisch egyszer a kapufát is eltalálta –, aztán egy kontrából szépítettek, egy kipattanóból pedig egyenlítettek a csehek.

A 34. percben emberhátrányba került a magyar együttes – Rábl János nem engedett elvégezni egy oldalberúgást, ezért megkapta a második sárga lapot –, és ezt a lehetőséget a világranglistán előrébb álló (18. helyezett) csehek nem hagyták veszni: egy eladott labdából megszerezték a vezetést, majd a magyar vészkapus játékban rejlő kockázatot is meglovagolták egy üres kapus góllal.

„Remek mérkőzést játszottunk egy rendkívüli jó csapattal – idézi a futsal-hungary.hu Tomás „Sito" Riverát, a magyarok spanyol szövetségi kapitányát. – Harminc percig sikerült megvalósítani az elképzeléseinket, de kiütközött, hogy a magyar játékosok nem bírják a sorozatterhelést. Fizikailag elfáradtunk, és ebből akadtak a buta egyéni hibák, amiket megbüntettek a csehek."

Az Ukrajna elleni Eb-selejtezőre készülő magyarok a torna első napján is kikaptak (Lengyelország, 1–2), szerdán Szlovákiával játszanak.

VISEGRÁDI NÉGYEK TORNÁJA, 2. FORDULÓ
Magyarország–Csehország 2–4 (2–0)
Ikrény, 300
néző
Magyarország: Tóth Gyula – Rábl János, Trencsényi János, Dávid Richárd, Lovas Norbert. Cserék: Balázs Zoltán (kapus), Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Gyurcsányi Zsolt, Kun Gábor, Öreglaki Norbert, Bita László, Szeghy Szabolcs
A magyar gólszerzők: Lódi, Harnisch
Piros lap: Rábl

A másik mérkőzésen
Szlovákia–Lengyelország 3–0 (0–0)

U21-ES MÉRKŐZÉSEN
Magyarország–Csehország 3–5 (1–3)
Ikrény, 100
néző
Magyarország: Boldizsár Márk – Komáromi Péter, Andorka Kristóf, Kulik Renátó, Szabó Péter. Cserék: Kovács Áron (kapus), Ragadics Krisztián, Horváth Szabolcs, Horváth Norbert, Érsek Róbert, Karacs Dániel, Balog Szabolcs, Balazsin András
A magyar gólszerzők: Szabó, Horváth Sz., Ragadics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik