Női U19: másodszor is legyőzték a mieink a moldovaiakat

Vágólapra másolva!
2013.06.14. 15:57
Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női U19-es labdarúgó-válogatott a nyári szünet előtti utolsó felkészülései meccseit játszotta a héten, kedden és csütörtökön Moldova korosztályos csapata volt az ellenfél Gyulán. A keddi meccs magabiztos, 5–1-es magyar sikert hozott, és a csütörtöki visszavágón sem volt kérdéses, melyik a jobb csapat, a mieink 4–2-re nyertek.

A magyar válogatott a Samu Anna – Gyöngyösi Réka, Gál Henrietta, Vöfély Noémi (Zólyomi Rebeka, 32.), Balázs Eszter – Fenyvesi Evelin, Horváth Zsófia, Vicsek Nóra – Vidovenyecz Anna (Dencz Orsolya, 46.), Diószegi Fanni (Németh Loretta, 91.), Csorbai Nikolett összeállításban szerepelt a találkozón. A mérkőzés végig a magyarok fölényét hozta, a mieink Csorba Nikolett tizenegyesből lőtt góljával szereztek vezetést, majd Diószegi Fanni duplázta meg az előnyt.

A félidő derekán Gyöngyösi Réka követett el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, ő piros lapot, a moldovai csapat tizenegyest kapott a megmozdulás után. A vendégek értékesítették a büntetőt, de emberelőnyben sem tudták átvenni az irányítást, a 47. percben egy öngóllal visszaállt a kétgólos magyar előny, majd Diószegi Fanni alakította 4–1-re az állást. A 64. percben a moldovaiak is eredményesek voltak, de nem tudták szorossá tenni a meccset, a mieink magabiztosan őrizték az előnyt, és 4–2-re megnyerték a találkozót.

„A mai találkozó hasonlított az első meccsre, a moldovaiak agresszívan futballoztak, mi viszont labdabirtoklásban sokkal jobbak voltunk, helyzeteket alakítottunk ki, és ezekből többet ki is használtunk. A kiállítás után sem estünk össze, végig a kezünkben volt az irányítás. Most sokkal jobban tetszett a játékunk, mint kedden, egyre inkább összeáll a csapat” – mondta Turtóczki Sándor szövetségi edző a mérkőzés után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik