Női U19-es válogatott: szép búcsú az Eb-elitkörtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 13:59
Női U19-es labdarúgó-válogatottunk fordulatos mérkőzésen megérdemelt, 4–3-as győzelmet aratott a szerb korosztályos csapat felett a női U19-es Európa-bajnoki selejtező elitkör utolsó fordulójában, így Turtóczki Sándor együttese a csoport harmadik helyén végezve búcsúzott a kvalifikációs küzdelmektől – számolt be az mlsz.hu.

Az Eb-selejtező elitkörének utolsó napján a magyar válogatott számára már nem volt igazi tétje a továbbjutásért küzdő szerbek elleni találkozónak, a két csapat legutóbb tavaly nyáron csapott össze, akkor 7–0-s magyar vereség lett a vége.

A keddi mérkőzésen Nagy Dóra révén már a 2. percben vezetést szerzett a magyar csapat, a második félidő 54. percére Szerbia azonban megfordította az állást, sőt, 3–1-re elhúzott. A folytatásban óriási lelki erőről tett tanúbizonyságot a magyar válogatott, és annak ellenére, hogy sérülés miatt elvesztette a csapatkapitány Csiszár Henriettát, Kaján Zsanett és Nagy Dóra (2) góljainak köszönhetően 4–3-ra megnyerte a találkozót. A meccs legjobbjának a háromszor is eredményes Nagy Dórát választották.

A mérkőzés után Vágó Attila női szakágvezető az mlsz.hu-nak elárulta, a keretből többen is bizonyították, hogy már most számolni lehet velük a felnőttválogatottnál.

„Teljesen megérdemelt sikert arattunk, fegyelmezetten, összeszokottan, taktikusan játszottunk, a helyzetek alapján nagyobb is lehetett volna a különbség – értékelt Vágó Attila. – Meccsről meccsre fejlődött a csapat, a játékosok minden dicséretet megérdemelnek, büszkék lehetünk a ma elért eredményre. Az ilyen sikerek viszik előre a női labdarúgást, ezen a mérkőzésen a játékosok kétgólos hátrányban is elhitték, hogy nyerhetnek, emberfeletti teljesítményt nyújtva innen felállva nyertek egy nagyon jó erőkből álló rivális ellen. Bebizonyosodott, hogy vannak olyan tehetségek, akikre számíthatunk a felnőttválogatottban, néhányan közülük már jövő héten, a szlovénok ellen is lehetőséget kapnak a csapatban.”

A csoportból a hatpontos, az utolsó játéknapon Norvégiát 3–0-ra legyőző angol válogatott jutott tovább, megelőzve a szintén hatpontos norvégokat és a három-három pontot szerző magyar és szerb együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik