Futsal: a válogatott győzelemmel hangolt az Eb-selejtezőre

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 21:31
A magyar futsalválogatott 2–1-re legyőzte a horvátokat az Eb-selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzésen, Zalaegerszegen.

A keddi, lundbregi 2–2-es döntetlen után szerdán délután Zalaegerszegen mérkőzött meg egymással a magyar és a horvát futsalválogatott. Az mlsz.hu beszámolója szerint a mai összecsapáson Frank Tamás változtatott a taktikán, ezúttal nem támadtuk le az ellenfelet, inkább visszaállva, kontrákra építve igyekeztünk helyzeteket kialakítani. A félidő közepén Lovas Norbert szerezte meg a vezetést egy szabadrúgás után, így egygólos előnnyel zártuk a félidőt.

Fordulás után feljebb toltuk a védekezést, aktívabbá vált a támadójátékunk, és ez sokáig jól működött, de a horvátok a 33. percben egyenlíteni tudtak. A 36. percben egy labdaszerzés után Lovas csapta be védőjét, majd a kapus mellett a hosszú felsőbe emelt, ezzel ismét nálunk volt az előny. A hajrára Frank Tamás a vezetés ellenére is levitte a kapust támadásban, de az eredmény már nem változott, 2–1-re megnyertük a mérkőzést.

„A keddi mérkőzésen a letámadást gyakoroltuk, míg a mai találkozón az első félidőben visszaálltunk, próbáltuk lassítani az ellenfél játékát, ami többnyire sikerült is. A szünet után letámadásra váltottunk, és ez bejött, mert egy ilyen szituáció után szereztünk szép gólt, amivel megnyertük a találkozót. Hasznos két napon vagyunk túl, amit elterveztünk, végrehajtottuk, bizakodva várjuk a jövő heti Eb-selejtezőket" – mondta a mérkőzés után Frank Tamás az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott március 28-án, csütörtökön kezdi meg szereplését Bariban az Eb-selejtezőn, az első ellenfél Montenegró lesz, majd Finnország és a házigazda olaszok ellen lép pályára a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik