Strandfutball: az arabok visszavágtak a magyaroknak

Vágólapra másolva!
2013.01.14. 16:20
Visszavágott az Arab Emírségek strandlabdarúgó-válogatottja a magyar csapatnak: a tegnapi vereség után az ázsiai együttes legyőzte hazánk legjobbjait felkészülési mérkőzésen (5–3) – adta hírül az mlsz.hu.

Az arab együttes már az első harmadban eldöntötte gyakorlatilag a találkozót, hiszen 4–0-s előnyre tett szert. A magyar csapat Fekete Viktor duplájával és Ughy Márk találatával felzárkózott, ám végül 5–3-s vereséget szenvedett.

„Összegzésként elmondható, hogy tetszett a csapat játéka, annak ellenére is, hogy mindkét mérkőzésen lassabban kezdtünk, és nehezen vettük fel a ritmust – mondta az mlsz.hu-nak Weisz Tamás szövetségi edző. – Szombaton így is sikerült nyernünk, vasárnap azonban túl nagy hátrányba kerültünk az elején, és hiába domináltunk a folytatásban, már csak szorossá tudtunk tenni az összecsapást. A meccsek elejét leszámítva jól működött a védekezésünk, technikailag és taktikailag is szép megoldásokat láttam, külön öröm, hogy az új játékosok remekül mutatkoztak be. Hasznos edzőtáborozást zártunk, ideális körülmények között, erős rivális ellen, két színvonalas meccsen készülhettek a szezonra, emellett tíz közös edzésen mérhettük fel a játékosok aktuális állapotát."

A csapatkapitányból lett szövetségi edző ezúttal csak a pálya széléről irányította a csapatot, de a későbbiekben játékosként is segíti majd az együttest.

„Tíz éve játszom a csapatban, nagy álmom teljesült azzal, hogy átvehettem a válogatott irányítását. Az első meccseken jobbnak láttam, ha nem lépek homokra, a pálya mellől jobban át lehet látni a játékot, és szerettem volna a lehető legtöbb lehetőséget megadni a többieknek. Még szokni kell az új szerepkört, de nagyon jól éreztem magam benne, úgy érzem, működőképes lesz ez a modell, később játékosként is igyekszem majd segíteni a csapatot. A következő tétmérkőzésig még közel fél év van hátra, de addig is aktív marad a csapat, Sáfár Sándor erőnléti edzővel minden héten tartunk edzéseket a játékosoknak az Építők-pályán, és reményeink szerint újabb külföldi edzőtáborozásokat is le tudunk kötni a sikeres felkészülés érdekében" – tette hozzá Weisz Tamás.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Arab Emírségek–Magyarország 5–3 (4–0, 1–1, 0–2)
Magyar gólszerzők: Fekete 2, Ughy
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik