MLSZ: „felesleges és káros” a román lap cikke

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 08:32
A román Gazeta Sporturilor internetes oldala tegnap összemosta a FIFA-elnök Sepp Blatter nyilatkozatát a Nemzetközii Labdarúgó-szövetség hazánkra kimért büntetésével. Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője szerint mindennek igen káros hatásai lehetnek, hiszen az ügy még folyamatban van.

„Felesleges és káros a fellebbviteli bizottság döntése előtt összemosni a magyar szövetség büntetését a FIFA-elnök Joseph Blatter egyik későbbi nyilatkozatával, elvégre az csak még nagyobb pánikot kelt – nyilatkozta Borbély a Nemzeti Sportnak. – A Nemzetközi Sportdöntőbíróság, a CAS egyébként is több eseti döntésében kimondta a súlyosbítási tilalmat! A magyar szövetség valamennyi részletre kiterjedő fellebbezést nyújtott be, amelyben a szankciók enyhítését kérjük. A büntetés jogos, csakhogy aránytalanul súlyos – és bízunk benne, hogy mégis nézők előtt játszhatjuk le a márciusi mérkőzést." Borbély a Nemzeti Sportnak. – A Nemzetközi Sportdöntőbíróság, a CAS egyébként is több eseti döntésében kimondta a súlyosbítási tilalmat! A magyar szövetség valamennyi részletre kiterjedő fellebbezést nyújtott be, amelyben a szankciók enyhítését kérjük. A büntetés jogos, csakhogy aránytalanul súlyos – és bízunk benne, hogy mégis nézők előtt játszhatjuk le a márciusi mérkőzést."

Amint az köztudomású: a magyar válogatott jelen állás szerint zárt kapuk előtt kénytelen lejátszani a Románia elleni hazai vb-selejtezőjét március 22-én. Az MLSZ fellebbezett a büntetés ellen – amelyben 40 ezer svájci frankos (mintegy 9.5 millió forint) pénzbírság is szerepel –, de a FIFA arról tájékoztatta lapunkat, hogy még nincs kitűzött időpontja a fellebbviteli tárgyalásnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik