FociFesztivál: világsztárokkal érkezik a volt szovjet csapat

Vágólapra másolva!
2011.08.18. 20:28
Aranylabdás, olimpiai bajnok és számos KEK-győztes érkezik Telkibe a Belanov, Daszajev és Zavarov neve által fémjelzett '86-os szenior (ex-)szovjet válogatottal, amely 25 évvel a mexikói világbajnokság után újra megmérkőzik az akkori magyar csapattal a FociFesztivál keretében – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján.

A SportStudio által szervezett augusztus 27-i FociFesztivál főmérkőzése lesz az 1986-os vb-n járt magyar válogatott mérkőzése az akkori szovjet csapattal. A Telkiben rendezendő mérkőzés igazi presztízscsata lesz, amelyre mind a magyar, mind az (ex-)szovjet együttes komolyan készül.

A Telkibe érkező szovjet keretben számos egykori világklasszis található. Legtöbben a '86-os KEK-győztes Dinamo Kijev egykori játékosai. Pályára lép az aranylabdás Igor Belanov, a KEK-győztes csapat vezéregyénisége, aki 1986-ban nyerte el a legjobb európai játékosnak járó díjat.

Szintén a kijevi együttes legendás középpályájának egyik legjobbja volt Olekszandr Zavarov, aki a nyolcvanas évek végén a Juventus színeiben is szerepelt – és akit Belanov aranylabda-elsősége évében, 1986-ban a legjobb játékosnak választottak hazájában! Az akkori kijevi csapatból jön még Andrej Bal és Vlagyimir Besszonov, utóbbi személyében egy olimpiai bajnokot tisztelhetünk.

Nem kell bemutatni a magyar szurkolóknak Rácz Lászlót, aki a legjobb kárpátaljai magyar labdarúgóként játszott a Dinamo Kijevben és a szovjet válogatottban. Ő a Ferencvárossal magyar bajnoki címet is szerzett 1992-ben. A kaput is egy legenda, Rinat Daszajev védi, aki 91 meccsen őrizte a szovjet válogatott hálóját, és akit 1988-ban a világ legjobb kapusának választottak az IFFHS második ilyen szavazásán.

A kizárólag neves szovjet játékosokból álló keret tagja még a '86-os válogatott két futballistája, Morozov és Bubnov is, akik szintén biztosan pályára lépnek Telkiben.

A FociFesztiválra a jegyek egységes 500 forintos áron a Ticket Express (TEX) jegyirodáiban válthatóak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik