MLSZ: a magyar szövetség vezetői Joseph Blatterrel találkoztak

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2011.01.20. 17:44
A Magyar Labdarúgó-szövetség vezetői csütörtökön hivatalos bemutatkozó látogatáson vettek részt Zürichben, a FIFA székhelyén. A Csányi Sándor vezette magyar delegációt Joseph Blatter, a FIFA első embere fogadta; az MLSZ elnöke mellett Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár vett részt a találkozón.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a január 10-ei FIFA-gálán már találkozott Joseph Blatterrel, de a magyar szövetség új vezetőségének hivatalos bemutatkozó látogatására ma került sor. Az MLSZ vezetői a FIFA elnökével, valamint a nemzetközi szövetség több igazgatójával is találkoztak. A több órás, jó hangulatú megbeszélésen a magyar küldöttség tájékoztatta a FIFA elöljáróit a szövetség átalakulásáról, terveiről, és szóba kerültek a két szervezet közötti együttműködési lehetőségek is.

Kiemelt szerepet kapott a tárgyalásokon a fiatal labdarúgók védelme, valamint a saját nevelésű játékosok szerepeltetésének fontossága. Az MLSZ vezetői felvetették, hogy Magyarország központi fekvését kihasználva a jövőben gyakori házigazdája lehet a FIFA rendezvényeinek.

Joseph Blatter kiemelte: nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy 2011 első félévében Magyarország tölti be az EU soros elnöki posztját, mert ebben az időszakban országunk különösen sokat tehet a sport és a nemzetközi futball érdekében, valamint elmondta, a magyar szövetség, akárcsak eddig, a jövőben is számíthat a FIFA pénzügyi támogatására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik