A vendéglátó-egységben volt az erőnk

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2010.03.04. 00:32
null
Torghelle Sándor (jobbra) ezúttal nem tudta bevenni az ellenfél kapuját (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Lejátszotta idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, amely Győrben 1–1-re végzett Oroszországgal. Erwin Koeman nem akart senkit sem kiemelni, és elégedett volt az eredménnyel. Az orosz válogatottól búcsúzó Guus Hiddink szerint is igazságos eredmény született, és egyúttal felhasználta a lehetőséget arra, hogy köszönetet mondjon mindenkinek.

Először Erwin Koeman értékelte a mérkőzést, aki a csapategységet emelte ki, és igazságosnak tartotta a döntetlent.

„Az első félidőben mi voltunk a jobb csapat, jól fogadtuk az oroszokat, megfelelő volt a motivációnk, így megérdemelten szereztük meg a vezetést. Ezután feljavultak a vendégek, látható volt, milyen jól tudnak kombinálni a játékban. A mezőnyfölényük ellenére nem tudtak komoly lehetőséget kialakítani, ezért is kár a buta gólért" – kezdte Erwin Koeman.

„A végére ismét feljavultunk, Rudolfnak is volt egy nagy lehetősége. Sok labdarúgó kevés bajnokit játszott az elmúlt időben, ezért elégedett vagyok az eredménnyel" – tette hozzá a magyar kapitány.

A Nemzeti Sport kérdésére, hogy nincs-e hiányérzete a mérkőzés kapcsán, Koeman kifejtette:

„Akár nyerhettünk is volna, de az oroszok sem akartak kikapni, így véleményem szerint jól helyt álltunk. Nem szeretnék kiemelni senkit, csapatként funkcionáltunk jól, és igazán ekkor tud a magyar válogatott eredményes lenni."

Guus Hiddink talán utolsó sajtótájékoztatóját tartotta az orosz válogatott élén, így a mondandója nagy része is inkább egyfajta elköszönés volt:

„Örültünk a barátságos mérkőzésnek, én pedig annak, hogy találkozhattam régi kollégámmal. A magyarok igen kreatív játékot mutattak a középpályán és támadásban, jó volt összemérni az erőnket egy ilyen csapattal. Tulajdonképpen rögzített helyzetből született a magyarok vezető gólja az első félidőben, pedig az ilyen szituációkra fel lehet készülni" – mondta Hiddink.

„A második játékrészre változtattunk, és már úgy álltunk fel, mint sok korábbi mérkőzésünkön. Szöglet után sikerült egyenlítenünk, összességében igazságos eredmény született" – értékelte a látottakat a búcsúzó mester.

„Egymás között volt lehetőségünk átbeszélni az együtt töltött éveket, élveztem a közös munkát, próbáltam kialakítani egyfajta játékrendszert. Persze mindenki csalódott volt, hogy nem jutottunk ki a vb-re, de én szeretném megköszönni az egész stábomnak a munkát. Nem volt egyszerű idegenként egy új országban. Július 14-ig szól a szerződésem a szövetséggel, augusztus elsejétől pedig a török válogatottnál állok munkába. Ezek a tények, a többi spekulációt nem szeretném kommentálni" – utalt Hiddink arra, hogy korábban szóba hozták Elefántcsontparttal is, amelyet a hírek szerint mindössze a vb ideje alatt irányítana.

EMLÉKEZTETŐ – FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 1–1 (1–0)
Győr, ETO Park, 10 423 néző. Vezette: Vucemilovic-Simunovic (Conjar, Grigic – horvátok)
MAGYARORSZÁG: Király G. – Bodnár, Juhász R., Horváth G. (Dárdai, 72.), Vanczák – Szélesi, Bodor (Hajnal, 63.) – Huszti (Koltai, 90.), Buzsáky (Tőzsér, 46.), Rudolf (Szalai Á., 78.) – Torghelle. Szövetségi kapitány: Erwin Koeman
OROSZORSZÁG: Akinfejev (Gabulov, 46.) – Anjukov, Kologyin (V. Berezuckij, 83.), Ignasevics, Janbajev – Biljaletgyinov (Bisztrov, 84.), Gyenyiszov, Szemsov (Arsavin 46.), Zirjanov – Szemak, Pogrebnjak (Pavljucsenko, 46.). Szövetségi kapitány: Guus Hiddink
Gólszerzők: Vanczák (40.), ill. Biljaletgyinov (59.)
Kiállítva: Gyenyiszov (89.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik