Erwin Koeman nem hív be új csatárt

Vágólapra másolva!
2009.09.07. 20:09
Címkék
A szombati Svédország ellen 2–1-re elveszített vb-selejtező után vasárnap este találkozott újra a magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn a csapat sajtónyilvános edzést tartott a Telki edzőközpontban, melyen külön gyakorolt a két sérült játékos, Rudolf Gergely és Juhász Roland, Dzsudzsák Balázs pedig a fogorvosnál töltötte a délutánt tréning helyett.
Nem hív be újabb csatárt Erwin Koeman - Torghelle (jobbra), Priskin és Rudolf harcol a kiadó helyért (Fotó: Czagány Balázs)
Nem hív be újabb csatárt Erwin Koeman - Torghelle (jobbra), Priskin és Rudolf harcol a kiadó helyért (Fotó: Czagány Balázs)

A sajtónyilvános edzés kezdetén Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a két sérülttel, Juhász Rolanddal és Rudolf Gergellyel gyakorolt, míg segítői, Aczél Zoltán és Máté Csaba a keret többi tagjával foglalkoztak.

A pálya egyik térfelén Aczél Zoltán terheléses gyakorlatot végeztetett a szombaton keveset, vagy egyáltalán nem játszó futballistákkal. Az egykapus játék során két csatár is rohamozta Köteles László kapuját, azonban sem Torghelle Sándornak, sem Priskin Tamásnak nem sikerült a hálóba találnia.

A sérültektől visszatérő kapitány a gyakorlat során tőle szokatlanul, ingerülten rá is szólt a játékosokra. Az edzést követően Tóth Balázs elmondta, jót tett a futballistáknak, hogy rájuk szólt Erwin Koeman, ugyanis utána összekapták magukat.

Az edzést követően Dárdai Pál elmondta, a portugálokat tartja a legjobbnak a csoportban, annak ellenére, hogy a selejtezősorozat során sok pontot elhullajtottak. Rudolf Gergelyt többen is kérdezték sérüléséről, melyről a Debrecen támadója úgy nyilatkozott: szerdáig rendbe jöhet és nem elképzelhetetlen, hogy pályára lép a Puskás Ferenc Stadionban.

A válogatott szövetségi kapitánya az edzést követő sajtótájékoztatón közölte, szerdán dől el, hogy számíthat-e Juhász Rolandra és Rudolf Gergelyre a portugálok ellen, Fülöp Márton biztosan nem védhet, Gera Zoltán pedig két sárga lapja miatt nem játszhat a fontos találkozón.

A szerdai ellenfélről szólva a kapitány úgy vélekedett, hogy más stílusú játékra kell készülni, mint a svédek ellen, sokkal technikásabbak, s aki látta a portugálok szombati, dániai mérkőzését, tudhatja, hogy négy-öt góllal is nyerhettek volna a csoportot  vezető Dánia ellen.

„Igazából senki nem érti, hogy ilyen remek játékosokkal hogyan tudtak ennyi pontot veszíteni eddig, talán csapatként nem funkcionálnak tökéletesen, az lehet a probléma náluk".

A kapitány újságírói kérdésre elmondta, nem gondolt arra, hogy másik csatárt hív be a keretbe, s bízik benne, hogy Torghelle Sándor jó formában lesz, s Rudolf Gergelyre is számíthat. Priskin Tamás mellőzését azzal indokolta, hogy egyrészt nem volt megfelelő mentális állapotban, másrészt nem feküdt volna neki a svéd védők stílusa.

A holland szakember úgy érzi, csapatát elsősorban mentálisan viselte meg a Svédország elleni mérkőzés, számára is fájdalmas, hogy ilyen góllal kaptunk ki.

„Ha egy szépen kidolgozott akció végén találtak volna a hálóba, vagy egy védhetetlen lövéssel veszik be a kapunkat, akkor talán könnyebben túltettük volna magunkat a vereségen, így azonban csalódottak vagyunk. Mostantól a következő feladatra kell koncentrálni, de nem szabad még egyszer egy ilyen hibát elkövetni, mint a szombati mérkőzés utolsó percében" - mondta.

AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 7 5 2 14–3 +11  17
2. Magyarország 7 4 1 2 9–4 +5  13
3. Svédország 7 3 3 1 8–3 +5  12
4. Portugália 7 2 4 1 9–5 +4  10
5. Albánia 8 1 3 4 4–8 –4  6
6. Málta 8 1 7 0–21 –21  1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik