Koeman: Az első tíz perc után megnyugodtunk, és irányítottuk a játékot

Vágólapra másolva!
2009.03.29. 08:25
Magyarország labdarúgó-válogatottja szombaton este világbajnoki selejtező mérkőzésen Torghelle Sándor góljával 1–0-ra legyőzte idegenben Albániát, így öt mérkőzésen 10 pontot gyűjtve a második helyen áll a csoportban. Erwin Koeman a mérkőzést követően büszkén nyilatkozott játékosairól, és úgy gondolja, Albánia fog még meglepetést okozni a csoportban.
Erwin Koeman az első tíz perc után megnyugodott a szkipetárok elleni meccsen
Fotó: Czagány Balázs
Erwin Koeman az első tíz perc után megnyugodott a szkipetárok elleni meccsen
Erwin Koeman az első tíz perc után megnyugodott a szkipetárok elleni meccsen
Fotó: Czagány Balázs
Erwin Koeman az első tíz perc után megnyugodott a szkipetárok elleni meccsen

Magyarország a budapesti 2–0-s győzelmet követően idegenben is nyert 1–0-ra Albánia ellen, így hat ponttal zárta a balkániak elleni két mérkőzést. Annyival, amennyit Svédország és Portugália már bizonyosan nem szerez Arie Haan válogatottja ellen, mert ők elsőre döntetlent játszottak vele.

A küzdelmes mérkőzést követően Erwin Koeman természetesen elégedetten nyilatkozott. „Büszke vagyok a csapatomra. Nehezen indult a mérkőzés, az első néhány percben kapkodtunk, de tíz perc után úgy vettem észre, hogy megnyugodtunk, és átvettük a játék irányítását” – hangzott a szövetségi kapitány rövid értékelése a Nemzeti Sportnak. A holland szakember azt is kiemelte, hogy Torghelle Sándor ismét mérkőzést eldöntő gólt lőtt.

Koeman az MLSZ honlapjának nyilatkozva azt is elmondta, hogy azért is nagyon fontos a tiranai győzelem, mert Albánia nagyon erős együttes. „Biztos vagyok benne, hogy olyan csapatot vertünk meg, amely a a hátralévő meccseken még meglepő pontokat fog szerezni” – mondta Koeman, aki hozzátette, továbbra is realista, és nem számolgatja a pontokat.

Arie Haan, a hazaiak kapitánya szerint volt esélyük a győzelemre, de nem tudtak felnőni a feladathoz. „Voltak helyzeteink, azonban egyet sem tudtunk értékesíteni, úgyhogy csak saját magunkat okolhatjuk azért, hogy vesztesként hagytuk el a pályát. A magyarok gólját nagy védelmi hiba előzte meg” – mondta Koeman honfitársa a vereséget követően a Nemzeti Sportnak.

A csoportot a korábban Portugáliában is nyerő Dánia vezeti, miután Máltának nem adtak esélyt, és 3–0-ra győztek. A csoport harmadik szombati mérkőzésén Portugália és Svédország egymás elleni második találkozóján is gól nélküli döntetlen született. A legesélyesebbnek tartott Portugália hat ponttal követi Magyarországot a csoportban, ők Dánia, Albánia és Svédország ellen mindössze két pontot szereztek eddigi hazai összecsapásaikon.

A selejtezők következő játéknapján Magyarország a nyeretlen Máltát fogadja a Puskás Ferenc Stadionban. Albánia Dániában lép pályára.

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Dánia 4 3 1 9–2 +7 10
2. Magyarország 5 3 1 1 5–2 +3 10
3. Portugália 5 1 3 1 6–3 +3 6
4. Svédország 4 1 3 2–1 +1 6
5. Albánia 6 1 3 2 3–3 0 6
6. Málta 6 1 5 0–14 –14 1


TORGHELLE SÁNDOR GYŐZTES GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik