Erwin Koeman úgy érzi, egymásra talált a közönség és a csapat

Vágólapra másolva!
2008.10.12. 11:15
A magyar válogatott szombaton remek második félidei játékának köszönhetően 2–0-ra legyőzte Albániát. A találkozó utáni nyilatkozatában Erwin Koeman szövetségi kapitány elmondta, a legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy egymásra talált a közönség és a csapat, és sikerült meghálálni a mérkőzésre kilátogató 25 ezer szurkoló bizalmát.
Bodnár László (jobbra) és társai meghálálták a közönség bizalmát
Fotó: Németh Ferenc
Bodnár László (jobbra) és társai meghálálták a közönség bizalmát
Bodnár László (jobbra) és társai meghálálták a közönség bizalmát
Fotó: Németh Ferenc
Bodnár László (jobbra) és társai meghálálták a közönség bizalmát

„Az első félidőben meggyűlt a bajunk az albánokkal, ekkor még akadozott a játékunk” – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát a találkozót követően Erwin Koeman.

A szakember hozzátette, a siker elsődleges záloga az volt, hogy a bal oldalon sikerült feltörni az albánok védekezését.

Az első gól, torghelle Sándor találata is egy ilyen bal oldali akció végév születetett: Huszti Szabolcs került védője mögé, majd középreadásából Torghelle a kapuba bólintott.

„Csapatom nagy nyomás alatt játszott, hiszen mindenki győzelmet várt. Örülök, hogy ezúttal nem kaptunk gólt, és annak is, hogy a közönség mellénk állt” – tette hozzá Koeman.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elismerte, nem számított arra, hogy 25 ezren kilátogatnak a meccsre.

Hát igen, tisztelt Koeman úr! Ez az ország nagyon szereti a labdarúgást, és ugyan a magyar foci „kicsi, savanyú”, de a mienk! Ahogy a válogatott is a mienk, és ha az emberek azt látják, hogy a csapat küzd, hajt, mindent megtesz a sikerért, akkor megtelnek a lelátók függetlenül attól, hogy ki az ellenfél.

Ha már az ellenfélnél tartunk meg kell említeni Arie Haan mérkőzés utáni nyilatkozatát is. Az albánok szövetségi kapitánya szerint egyszerűen csak szerencséje volt a magyar csapatnak.

„A szünet után a gól megzavarta együttesemet, kockáztatnom kellett, támadókat küldtem a pályára, meg is volt az esélyünk a gólszerzésre, de a szerencse a magyarok mellett állt” – fogalmazott Arie Haan.

Az igaz ugyan, hogy két kapufát is lőttek az albánok, de a magyar győzelmet nem lehet csak a szerencse számlájára írni, ugyanis a második félidőben minden tekintetben ellenfele fölé nőtt Erwin Koeman csapata.

A magyar válogatott szerdán Málta ellen folytatja a vb-selejtező sorozatot.

VB-SELEJTEZŐK, EURÓPAI ZÓNA, 1. CSOPORT


A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 3 2 1 6–2 +4 7
2. Svédország 3 1 2 2–1 +1 5
3. Portugália 3 1 1 1 6–3 +3 4
4. Magyarország 3 1 1 1 3–2 +1 4
5. Albánia 3 1 1 1 3–2 +1 4
6. Málta 3 3 0–10 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik