Remek második félidei játékunkkal 2–0-ra legyőztük Albániát

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2008.10.11. 21:45
A magyar válogatott Erwin Koeman irányítása mellett megszerezte második győzelmét, méghozzá a legjobbkor, az Albánia elleni hazai vb-selejtezőn. Az első félidőben még akadozott a gépezet, de a második játékrész elején Torghelle Sándor az albánok kapujába fejelt, és ezzel megtört a jég. A hajrában már mi irányítottuk a mérkőzést, és mivel a 81. percben még Juhász Roland is fejelt egy gólt, így 2–0-ra megnyertük a találkozót.
Torghelle Sándort (pirosban) a második félidőben nem tudták tartani az albán védők
Fotó: Németh Ferenc
Torghelle Sándort (pirosban) a második félidőben nem tudták tartani az albán védők
Torghelle Sándort (pirosban) a második félidőben nem tudták tartani az albán védők
Fotó: Németh Ferenc
Torghelle Sándort (pirosban) a második félidőben nem tudták tartani az albán védők

A magyar válogatott többet birtokolta a labdát az Albánia elleni vb-selejtező első 15 percében, de a mezőnyfölény helyzetekben nem mutatkozott meg.

Sőt, az első igazán nagy lehetőség az albánok előtt adódott. A Chievo csatára, Erion Bogdani került lövőhelyzetbe a 10. percben, de 17 méterről leadott lapos kísérletét hárítani tudta Fülöp Márton.

A folytatásban inkább magyar lábakon vándorolt a labda, de ezzel nem sokra mentünk, mert a mélységi indításainkat rendre lefülelték az albánok, így esélyünk sem volt arra, hogy helyzetbe kerüljünk.

Nem így az albánoknak, akik a 36. percben Ervin Skela révén már a második nagy helyzetüket hagyták ki: a középpályás 20 méterről a felsőlécet találta el.

Az első játékrész végén egy említést érdemlő magyar helyzetet is feljegyezhettünk. A bal oldalon előretörő Bodnár László egyedül vezethette Arjan Beqajra a labdát, de túl sokat várt, így szerelni tudta a visszaérő védő.

Az első félidő végén sajnálattal állapíthattuk meg, hogy nem találjuk a fegyelmezetten védekező albánok ellenszerét, és ekkor úgy tűnt, ez a játék bizony kevés lesz…

A második félidőt azonban úgy kezdtük, ahogy a nagykönyvben megvan írva! A 49. percben Huszti Szabolcs került az albán védelem mögé a bal oldalon, majd középre adott, labdájára Torghelle érkezett, és védőjét megelőzve a hálóba fejelt (1–0).

TORGHELLE, A LEVEGŐ URA



A gól után összezavarodott az albán csapat. Az első félidőben végig fegyelmezetlenül védekező együttes többször is hibázott, és a bal oldalon több veszélyes helyzetet is kialakítottunk.

Torghellét egyszerűen nem tudták tartani a vendégek. Két alkalommal fejjel veszélyeztetett, egy ízben pedig 14 méterről ballal kapásból lőtt, nem sokkal a kapu fölé.

A második magyar gólt azonban nem ő, hanem Juhász Rolnad szerezte. Az Anderlecht védője a 81. percben Buzsáky Ákos szöglete után fejelt Beqaj lábai között a hálóba (2–0).

JUHÁSZ ROLAND NÖVELTE AZ ELŐNYT (2–0)



A második játékrészt végig uralta Erwin Koeman együttese, így a meccs összképét tekintve teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Szerdán Máltán folytathatjuk a jó szereplést.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ


Helyszín: Puskás Ferenc Stadion
Nézőszám: 25 000
Játékvezető: Claudio Circhetta (svájci)
Asszisztensek: Manuel Navarro, Beat Hidber (svájciak)

KEZDŐCSAPATOK
Magyarország Albánia
Fülöp Beqaj
Szélesi Beqiri
Vanczák Curri
Juhász Dallku
Bodnár Vangjeli
Dárdai Cana
Halmosi Duro
Huszti Agolli
Hajnal Lala
Dzsudzsák Skela
Torghelle Bogdani
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Erwin Koeman Arie Haan

Gólszerzők: Torghelle (49), Juhász (81.)
Csere: Hajnal h. Buzsáky (61.), Huszti h. Vadócz (87.), Torghelle h. Rudolf (91.) ill. Beqiri h. Kapllani (74.), Vqangjeli h. Hyka (55.), Hyka h. Bulku (84.)
Sárga lap: Juhász (36.), Bodnár (66.), ill. Dallku (47.), Skela (81.)


VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ

EURÓPA, 1. CSOPORT
DÁNIA–MÁLTA 3–0 (2–0)
Koppenhága. V: Paniasvili (grúz)
DÁNIA: Sörensen – Laursen, Agger, Th. Rasmussen, Bögelund, Poulsen, D. Jensen (Th. Kristensen, 82.), Kahlenberg (Krohn-Dehli, 60.), Nordstrand, Rommedahl, S. Larsen (M. Rasmussen, 76.). Szövetségi kapitány: Morten Olsen
MÁLTA: Haber – Caruana, Azzopardi, Dimech, Agius (Nwoko, 80.), M. Mifsud (Scerri, 87.), Woods, Schembri (Barbara, 60.), Xuereb, Pace. Szövetségi kapitány: Dusan Fizel
G: S. Larsen (10., 47.), Agger (29. – 11-esből)


VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ

EURÓPA, 1. CSOPORT
SVÉDORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–0
Solna. V: Rosetti (olasz)
SVÉDORSZÁG: Isaksson – M. Nilsson, Majstorovic, P. Hansson, Safari – D. Andersson, Källström, S. Larsson, Holmén – Elmander, Ibrahimovic. Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck
PORTUGÁLIA: Quim – Paulo Ferreira, Pepe, Bruno Alves, Bosingwa – Fernando Meira, Raúl Meireles, Joao Moutinho – Nani (Danny, 85.), Hugo Almeida (Quaresma, 63.), Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Carlos Queiróz


A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Dánia 3 2 1 6–2 +4 7
2. Svédország 3 1 2 2–1 +1 5
3. Portugália 3 1 1 1 6–3 +3 4
4. Magyarország 3 1 1 1 3–2 +1 4
5. Albánia 3 1 1 1 3–2 +1 4
6. Málta 3 3 0–10 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik