Koman és Simon az U19 után az U20-asok szekerét is jól „húzza”

Vágólapra másolva!
2008.10.01. 16:08
Magyarország U20-as labdarúgó-válogatottja az Alpok-Adria-kupa keretében fogadta Kecskeméten az olaszok együttesét. A hazai kispadon ezen a mérkőzésen mutatkozott be a holland Wilco van Buuren, akit a Magyar Labdarúgó-szövetség hétfőn nevezett ki utánpótlás-szakágvezetőnek. A debütálás nem sikerült rosszul, ugyanis csapatunk 2–1-re legyőzte az olaszokat.
Koman  az U19-es csapat után az U20-asok között is bizonyított az olaszok ellen
Fotó: Mirkó István (archív)
Koman az U19-es csapat után az U20-asok között is bizonyított az olaszok ellen
Koman  az U19-es csapat után az U20-asok között is bizonyított az olaszok ellen
Fotó: Mirkó István (archív)
Koman az U19-es csapat után az U20-asok között is bizonyított az olaszok ellen

A kecskeméti mérkőzésre mintegy félezer ember volt kíváncsi. A vendégcsapat jobban kezdte a találkozót: mindjárt a harmadik percben a szerencsének is a magyar csapat mellé kellett állnia, hogy érintetlen maradjon Gulácsi Péter kapujának hálója.

Negro lőtt hatalmas erővel, kapusunk csak beleérni tudott a hatalmas löketbe, amely így a lécről pattant a gólvonalra, majd onnan kifelé. Ezt követően Koman Vladimir vezérletével átvette a játék irányítását a házigazda csapat.

Présinger szabadrúgását még sikerült kiütnie a látogatók kapusának, Ravagliának, ám a szöglet után, a 27. percben Simon Attila fejesével szemben már ő is tehetetlen volt (1–0). A gól után sem vettek vissza a fiúk, ám a félidő végén két helyzetből is egyenlíthetett volna a talján csapat.

A szünet előtt besárguló gólszerző, Simon helyére Balázs Zsolt állt be, és a zalaegerszegiek csatára élt is a lehetőséggel: a 69. percben jól lépett ki a védők között, megtolta Ravaglia mellett a labdát, a kapus pedig rosszul kivetődve buktatta. A jogos tizenegyest Koman váltotta gólra, a bal alsó sarokba rúgva a labdát.

A vendégek hiába jutottak el többször is a magyar kapuig, a helyzeteket elrontották – csupán a 86. percben sikerült szépíteniük Negro közeli találata révén –, így csapatunk addig nyugodtan játszhatta a saját játékát. A hátralevő percekben jól koncentrált a Van Buuren-legénység, a holland szakember tehát győzelemmel mutatkozott be (igaz, kellett ehhez Gulácsi hatalmas védése is a 94. percben).

A magyar együttes megérdemelten nyerte meg a túlnyomó részben Serie C-s futballistákkal felálló olaszokat, és örömteli, hogy több U19-es válogatott játékosunk ebben a korosztályban is megállja a helyét.

U20-AS LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT

ALPOK-ADRIA-KUPA
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 2–1 (1–0)
Kecskemét, 500 néző, v: Batinic (horvát).
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Szekeres, Debreceni, Lengyel, Présinger – Busai (Gyömbér, 80.) – Szabó Á. (Lencse, 69.), Gál (Huszák, 91.), Kottán (Stieber, 61.) – Koman – Simon (Balázs Zs., 46.). Szövetségi edző: Wilco van Buuren.
OLASZORSZÁG: Ravaglia – Vitofrancesco, Mandorlini, Negro, Valtulina – Scappini, Ciasca (Agostinone 61.), Nicco (Gerardi 46.), Difatta (Giglio 46.) – Tolucci, Bertolucci (Gardin 65.). Szövetségi kapitány: Giorgio Veneri.
G.: Simon (27.), Koman (70. – 11-esből), ill. Negro (86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik