Sisa Tibor: a célunkat elértük, de ezután sem fogunk hátradőlni!

M.K.G. M.K.G.M.K.G. M.K.G.
Vágólapra másolva!
2008.07.18. 19:21
Bulgária és Spanyolország legyőzése után elődöntőbe jutott a magyar válogatott a csehországi Európa-bajnokságon, de hátra van még az utolsó csoportmérkőzés. Sisa Tibor, a válogatott edzője a németek elleni felkészülés alatt is szakított időt arra, hogy a Nemzeti Sport Online néhány kérdésére válaszoljon.
A németek ellen a csoportelsőséget ünnepelné a Sisa-csapat
Fotó: Mirkó István
A németek ellen a csoportelsőséget ünnepelné a Sisa-csapat
A németek ellen a csoportelsőséget ünnepelné a Sisa-csapat
Fotó: Mirkó István
A németek ellen a csoportelsőséget ünnepelné a Sisa-csapat

A magyar válogatott vasárnap lép újra pályára a csehországi U19-es Európa-bajnokságon, az este nyolckor Príbramban rendezendő összecsapáson Németország a soron következő ellenfél.

Szerencsére (jobban mondva nem szerencsére, hanem a fiúk nagyszerű teljesítményének köszönhetően) a továbbjutás már eldőlt, így vasárnap nem vérre menő ki-ki mérkőzés vár a csapatra, ugyanakkor tétje mégis van a mérkőzésnek: ez a találkozó hivatott dönteni a csoportelsőségről.

A Nemzeti Sport Online kérdéseire válaszolva Sisa Tibor szövetségi edző elmondta, hogy mind a játékosok, mind a stáb tagjai nagyon boldogok az eddig elért eredmények miatt, és külön örülnek annak, hogy a magyar közvélemény is élénk figyelemmel követi a csapat szereplését, ezt bizonyítja a sok helyszínre kilátogató szurkoló, valamint az a rengeteg gratuláló sms is, amit a srácok a spanyol válogatott elleni győzelem után kaptak.

A mestertől szerettük volna megtudni, hogy a németek ellen esetleg több lehetőséget kapnak-e az eddig kevesebbet szereplő játékosok, de a szakember, bizonyítva, hogy jó pedagógus, nem változtat eddigi jól bevált módszerén, miszerint a mérkőzés előtt másfél órával hirdeti ki kezdőcsapatát.

„Még korai lenne erről beszélni. Több sérültünk és két sárga laposunk is van, így nem tudom még, mi lenne az ideális megoldás. Időre van még szükség ahhoz, hogy pontosan lássam a helyzetet. De változatlanul azt tartom helyesnek, ha a srácok tőlem tudják meg a kezdőcsapatot, nem pedig a sajtóból értesülnek róla” – mondta Sisa Tibor.

„A német együttes nagyon jó csapat, mind taktikailag, mind fizikálisan remekül felkészített labdarúgók alkotják Horst Hrubesch együttesét. De a spanyol és a bolgár válogatott is kemény rivális volt, továbbra is azt mondom, ezen a szinten már minden ellenfél nagyon erős – folytatta a mester az esélylatolgatást. – Az eredeti célunkat elértük, bár nagyon nehéz volt, de kijutottunk a 2009-es korosztályos világbajnokságra. Azonban ne higgye senki, hogy ezek után hátradőlünk, továbbra is igyekezni fogunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el. És ez alól a vasárnapi, németek elleni meccs sem kivétel.”

A NÉMETEK TISZTELNEK MINKET, DE NYERNI SZERETNÉNEK

„Azért jöttünk, hogy öt mérkőzést nyerjünk egymás után – nyilatkozta Horst Hrubesch, a német válogatott szövetségi edzője. – Kettőt már sikerült győztesen megvívni, az igazán nehéz találkozók csak most következnek. A magyar csapat nagyon fegyelmezetten játszik, és támadásban megvannak az egyéniségeik, akik gólveszélyt teremthetnek. Igazi, egységes csapat az övék, de ennek ellenére csoportelsőként szeretnénk végezni!”

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Németország 2 2 0 0 5–1 6
2. Magyarország 2 2 0 0 2–0 6
3. Spanyolország 2 0 0 2 1–3 0
4. Bulgária 2 0 0 2 0–4 0

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Csehország 2 1 1 0 2–0 4
2. Görögország 2 0 2 0 1–1 2
2. Olaszország 2 0 2 0 1–1 2
4. Anglia 2 0 1 1 0–2 1


A 3. FORDULÓ MŰSORA

A-CSOPORT
Magyarország–Németország július 20., 20 óra
Spanyolország–Bulgária július 20., 20 óra

B-CSOPORT
Olaszország–Csehország július 20., 18 óra
Anglia–Görögország július 20., 18 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik