Németh Krisztiánnak ezúttal kijött a lépés, egy góllal megvertük Ciprust

2008.05.21. 19:57
Második mérkőzését játszotta Székesfehérváron az U19-es magyar labdarúgó-válogatott, Sisa Tibor együttese a ciprusiak ellen igyekezett feledtetni a litvánok elleni kisiklást. A fiúknak sikerült is a javítás, Németh Krisztián két góljával legyőzték a mediterrán szigetország legjobbjait.
Németh Krisztián: a meccs főszereplője
Fotó: Danis Barna (archív)
Németh Krisztián: a meccs főszereplője
Németh Krisztián: a meccs főszereplője
Fotó: Danis Barna (archív)
Németh Krisztián: a meccs főszereplője

Ami a legfontosabb, életben tartotta továbbjutási reményeit az U19-es magyar labdarúgó-válogatott a hazánkban zajló Európa-bajnoki selejtező elitkörében, a magyar fiatalok a balul sikerült első mérkőzés (kétgólos előny elherdálása után 2–2 Litvánia ellen) után a második találkozójukon 2–1-re verték meg Ciprust.

A mieink vezére Németh Krisztián volt, a liverpooli légiós a 37. percben büntetőből talált az ellenfél kapujába, míg az 58. percben egy gyönyörű egyéni akció után helyezett a hálóba.

Hogy ne legyen ennyire sima a „történet”, arról Jorgosz Efrem gondoskodott, aki a 79. percben szépített, és ebben a pillanatban sokakban felmerült a litvánok elleni „csapás” réme.

De kár volt az aggodalomért, hiszen a magyar fiatalok ezután már nem hibáztak, és maradt a 2–1-es végeredmény.

A győzelem tehát zsebben, ez azt jelenti, hogy a portugálok elleni szombati mérkőzés dönt a továbbjutásról. Azon a találkozón pedig győzni kell, hiszen a döntetlen a portugáloknak kedvez, márpedig csak a csoportgyőztes kvalifikálja magát az Eb csehországi nyolcas döntőjébe.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR

2. MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ciprus 2–1 (1–0)
Székesfehérvár, 500 néző. Vezette: Rozados (andorrai) (Fidelgo – andorrai, Bornhorst – német)
MAGYARORSZÁG Gulácsi – Simon Á. (Szekeres, 57.), Debreceni, Lengyel D., Présinger – Búrány, Busai – Nagy O. (Szabó L., 77.), Koman, Gosztonyi – Németh K. (Simon A., 88.)
Szövetségi edző: Sisa Tibor
CIPRUS Konsztantinu – Drakosz, Cianburisz, Paszhali, Kirjaku – Dimoszthenusz (Kacisz, 68.), Nikolau, Ekonomidesz, Zarnasz (Mintikki 82.) – Efrem – Cukkasz (Kolokudiasz, 66.)
Szövetségi edző: Zuvansz Zuvani
Gólszerzők: Németh K. (11-esből, 1–0) a 37., Németh K. (2–0) az 57., Efrem (2–1) a 79. percben
Jók: Búrány, Busai, Németh K., ill. Efrem, Ekonomidesz
A másik mérkőzésen: Portugália–Litvánia 3–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik