Két alapember maradt ki Várhidi Péter Chisinauba utazó keretéből

Vágólapra másolva!
2007.11.15. 21:34
Pénteken, rendhagyó módon a Ferihegyi 1-s terminálról indul útnak a Várhidi Péter szövetségi kapitány által irányított magyar labdarúgó-válogatott, amely Kisinyovban a házigazda moldovai együttessel játszik szombaton Európa-bajnoki selejtező-mérkőzést. Nem tarthat az utazókerettel a Várhidi-csapat két alapembere, Juhász Roland és Vass Ádám, adta hírül a honi szövetségi hivatalos honlapja, az mlsz.hu internetes oldal.
Juhász, Vass és Vaskó közül csak utóbbi léphet pályára a szombati Eb-selejtezőn
M. Némerth Péter
Juhász, Vass és Vaskó közül csak utóbbi léphet pályára a szombati Eb-selejtezőn
Juhász, Vass és Vaskó közül csak utóbbi léphet pályára a szombati Eb-selejtezőn
M. Némerth Péter
Juhász, Vass és Vaskó közül csak utóbbi léphet pályára a szombati Eb-selejtezőn

Vass egész héten kisebb sérüléssel bajlódott, társaitól külön végezte az edzéseket. Sérülése azonban nem jött teljesen rendben, így a szakember ezúttal eltekintett játékától. Viszont a szerdai, görögök elleni összecsapáson már minden bizonnyal játékra jelentkezhet.

Csak a moldovai találkozót kénytelen kihagyni a csapat középhátvédje, Juhász Roland is. Az Anderlecht légiósa társánál prózaibb okok miatt hiányzik majd: sárga lapjai miatt nem lehet a csapat segítségére. Görögország ellen azonban ismét pályára léphet.

Várhidi Péter jó formában lévő csapatának nem jön jókor, hogy két olyan ember esett ki a kezdőből, akiknek érdemei az elmúlt hónapok sikereiben elévülhetetlenek. A rájuk bízott feladat kulcsfontosságú.

Juhász fiatal kora ellenére nemzetközi szinten is egyre rutinosabban söpröget, fejjátékában mindig benne van a gól. Az olaszok be is találat az ellenfél hálójába, igaz akkor lábbal volt eredményes.

Vassnak a labdaszerzésben van fontos feladata, a védelem és a középpálya között játszva az ellenfél támadásait kell megakasztani, vagy éppen lelassítani, amely feladatnak a rendkívül sokat futó és ütköző fiatal, immár Olaszországban légióskodó játékos maximálisan megfelelt.

A válogatott péntek délután érkezik meg Chisinauba, s este a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzés helyszínén, a Zimbru-stadionban tart edzést.

A szerdai, a Puskás Ferenc Stadionban 20. 15-kor kezdődő Görögország elleni mérkőzésre országszerte, az IBUSZ irodáiban lehet jegyet vásárolni. A belépők 1500 és 5000 forintos áron kaphatók.

KAPUSOK: Fülöp Márton (Leicester City), Balogh János (DVSC-TEVA), Balajcza Szabolcs (Újpest FC)
VÉDŐK: Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Vermes Krisztián (Újpest FC), Vaskó Tamás (Bristol City FC), Balogh Béla (Colchester United), Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Vanczák Vilmos (FC Sion)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Tóth Balázs (Racing Genk), Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA), Halmosi Péter (Plymouth Argyle), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Leandro De Almeida (DVSC-TEVA), Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Buzsáky Ákos (QPR), Gera Zoltán (West Bromwich Albion)
CSATÁROK: Feczesin Róbert (Brescia), Priskin Tamás (Watford FC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik