Sisa Tibor dicséri a fiatalokat, és sajnálja Koman sárga lapját

Vágólapra másolva!
2007.10.11. 17:08
Sisa Tibor, az U19-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya dicsérte csapatát az Európa-bajnoki selejtezőkör második mérkőzése után, hiszen a fiatalok az utolsó forduló előtt kiharcolták a továbbjutást. A mérkőzés nyerőembere, Németh Krisztián volt, aki nem számított arra, hogy csereként két gólt is szerez. Célja csupán az volt, hogy segítsen a csapatnak felpörgetni a játékot.
Sisa Tibor reméli, hogy csapata a hétvégén sok néző előtt bizonyíthat
Czagány Balázs
Sisa Tibor reméli, hogy csapata a hétvégén sok néző előtt bizonyíthat
Sisa Tibor reméli, hogy csapata a hétvégén sok néző előtt bizonyíthat
Czagány Balázs
Sisa Tibor reméli, hogy csapata a hétvégén sok néző előtt bizonyíthat

„Nehéz mérkőzésre számítottunk, ez be is jött. Igazából tudtuk, hogy a walesi, egy harcos, agresszív, jól küzdő gárda és ezt be is bizonyította – nyilatkozta Sisa Tibor a mérkőzés után. - Mi egy kicsit fáradtak voltunk, nehezebben pörögtünk fel, de amikor átestünk a holtponton, akkor nagyon ügyesen játszottunk.”

„Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk, de a végén szerezhettünk volna még gólokat – folytatta a szakember. – A játékosok minden dicséretet megérdemelnek, mert olyan helyzetből álltak fel, amilyenből nem sokan gondolták volna, hogy sikerül.”

A mérkőzés egyik hőse, a csereként két gólt is szerző Németh Krisztián a találkozó után elmondta: Sisa Tibor azzal a feladattal küldte őt pályára, hogy felpörgesse a csapatot, és ez sikerült is neki.

„Nem mondom, hogy számítottam a két gólra, de azt nagyon szerettem volna, ha a csapat felpörög, és hogy ez sikerült az nem csak az én, hanem a csapattársaim érdeme is – mondta a Liverpool fiatal csatára. – Nagyobb tempót tudtunk diktálni a hajrára, és szerencsére a végére összeroppantaz ellenfelünk.”

A mérkőzés második félidejében a játékvezető egy tizenegyesgyanús szituációt követően, miután Koman Vladimir elesett, nem a büntetőpontra mutatott, hanem a magyar játékosnak adott sárga lapot. Ezzel kapcsolatban Sisa Tibor csupán annyit mondott, hogy őt az zavarja elsősorban, hogy az egyik kulcsjátékosa „besárgult”, hiszen ezt viszi tovább a következő körbe is, és akkor emiatt egy fontos meccsről hiányozhat.

A folytatásról elmondta a szövetségi kapitány, hogy a Svájc elleni találkozót is szeretnék mindenképpen megnyerni. A szakember hozzátette, hogy reméli sok néző látogat majd ki az utolsó csoportmeccsre szombaton 14 órakor, amely azt dönti majd el, hogy a válogatott az első vagy a második helyen kerül az „Elite Roundba”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik