Újabb győzelmével továbbjutást ünnepelhetett a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2007.10.10. 20:25
Magyarország U19-es válogatottja Busai Attila találatával és Németh Krisztián duplájával 3-1-re legyőzte Wales válogatottját, így továbbjutott az Európa-bajnoki selejtezősorozat másodi szakaszába.
Németh Krisztián (jobbra) és Koman Vladimir is főszerepet játszott a Wales elleni mérkőzésen
Danis Barna
Németh Krisztián (jobbra) és Koman Vladimir is főszerepet játszott a Wales elleni mérkőzésen
Németh Krisztián (jobbra) és Koman Vladimir is főszerepet játszott a Wales elleni mérkőzésen
Danis Barna
Németh Krisztián (jobbra) és Koman Vladimir is főszerepet játszott a Wales elleni mérkőzésen

Jól kezdte a mérkőzést a magyar csapat Székesfehérváron, és már a harmadik percben vezetést szerzett. Nikházi Márk futott el a jobb oldalon két védőt maga mögött hagyva, majd visszagurított az érkező Busai Attila elé, aki kapásból a kapu bal oldalába lőtt.

A magyar csapat továbbra is irányította a játékot a nagyon aktív Busai és Koman Vladimir vezetésével, aki végül is pályára lépett a mai találkozón. A kilencedik percben a gólszerző hajszál híján duplázott, de John North óriási bravúrral, lábbal védte a lapos lövést.

Az első negyvenöt percben Sisa Tibor szövetségi edző fiai játszottak fölényben, a lefújás előtt mégis egyenlített a walesi gárda. Christopher Jones ívelt középre jobbról, és Joe Parrington – Korcsmár Zsoltot megelőzve – fejelt hat méterről a kivetődő Gulácsi Péter hálójába.

A szünet utáni első negyedóra azzal telt, hogy mindkét mester cserélt és próbálta a maga javára fordítani a meccset. Kulcsfontosságú volt számunkra az 51. perc, mikor Dudás Ádám helyére Németh Krisztán állt be, és negyedóra sem telt el, már gólt ünnepelhetett.

A 64. percben Koman Vladimir ugratta ki a Liverpoolnál nevelkedő Némethet, aki a leshatárról indulva 13 méterről emelt a kifutó kapus felett a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést a magyar csapatnak.

Csak tizenkét perc telt el, és a fiatal csatár ismét betalált. North még hárította Nikházi tizenöt méteres löketét, de Nagy Olivér óriási bedobását követően Németh ötméteres fejesével szemben már tehetetlen volt.

A magyar csapat így a kazahok elleni 6-0-ás siker után ismét győzelmet ünnepelhetett, de ezúttal a továbbjutás is biztossá vált. A csoport első két helyezettje jut tovább a selejtezősorozat második szakaszába, ahol a magyar U19-es válogatott két győzelmével már biztosította helyét.

Szombaton Svájc válogatottja várja a játékosokat, és bár a továbbjutást már nem fenyegeti veszély, nehezebb mérkőzésre lehet számítani, mit a szerdai.

A csoport másik mérkőzésén Svájc 6-1-re legyőzte Kazahsztán korosztályos legjobbjait.

U-19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ

MAGYARORSZÁG – WALES 3-1 (1-1)
Székesfehérvár, 2000 néző. Vezette: Kuipers (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi 0 – Szekeres 5, Korcsmár 6, Lengyel 6, Kádár 5 – Gál 5 (Simon A. –, 83.), Busai 7 – Dudás 5 (Németh K. 8, 51.), Koman 7, Szabó L. 6 (Nagy O. –, 68.) – Nikházi 6
Szövetségi elnök: Sisa Tibor
WALES: North 6 – Ribeiro 5, Wilson 5, Graves 5, Brown 5 – McLagon 5, Partington 6 (Edwards 5, 54.), Howard 5, I. Jones 5, Noble 5 (Kelleher –, 63.)– C. Jones 6
Szövetségi edző: Brian Flynn
Gólszerző: Busai (3), Partington (45.), Németh K. (63., 76.)

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 6 pont
2. Svájc 4 pont
3. Wales 1 pont
4. Kazahsztán 0 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik