Hajnal Tamás: Bebizonyítottuk, hogy ennek a csapatnak van jövője!

Vágólapra másolva!
2007.09.09. 10:10
A magyar labdarúgó-válogatott tegnapi, bosnyákok elleni mérkőzése, a mutatott játék és az 1-0-ás győzelem, kiegészülve a világbajnok olaszok felett aratott 3-1-es diadallal hosszú idő után ismét fellelkesítette a hazai szurkolókat és a szakembereket. Nem szabad azonban elfelejteni Várhidi Péter szövetségi kapitány józan szavait: mi már nem vagyunk versenyben a 2008-as Európa-bajnoki részvételért, a jövőre kell koncentrálnunk.
Hajnal Tamás ezúttal is hasznosan futballozott
Czerkl Gábor
Hajnal Tamás ezúttal is hasznosan futballozott
Hajnal Tamás ezúttal is hasznosan futballozott
Czerkl Gábor
Hajnal Tamás ezúttal is hasznosan futballozott
„Gratulálok a játékosaimnak, a csapat minden elismerést megérdemel. Elsősorban küzdeni tudásáért és harcos játékáért” - kezdte értékelését a szakember, majd azzal folytatta, hogy a pályán - a kevés gólt leszámítva - tulajdonképpen az történt, amire számított.

„Várakozásomnak megfelelően óriási csata folyt a pályán. Én ugyan három-kettes győzelmet tippeltem volna a mérkőzés előtt, de az egy-nullás siker is ugyanolyan örömteli, ráadásul a helyzetek alapján tényleg lehetett volna három-kettő.”

Bár a mutatott játék megelégedésre adhat okot, nem szabad elfelejtenünk: a selejtezők C csoportjának ötödik helyén állunk, nyolc mérkőzés után kilenc ponttal.

A 2008-as Európa-bajnokság számunkra már régen elszállt, ennek ellenére sokat ér a tegnapi győzelem, és szükségünk is volt rá.

„Megyünk tovább, folytatjuk amit elkezdtünk. Viszont nincs értelme semmiféle számolgatásnak, minden mérkőzés egy-egy fontos állomás. A legközelebbi igazán jelentős tétmeccsünk a jövő szeptemberi világbajnoki selejtező lesz” – fejezte be értékelését a kapitány.

A magyar csapatból Hajnal Tamás is megszólalt, előretekintve a Törökország elleni következő selejtezőre.

„Nagyon jó mérkőzés volt, a közönség fantasztikusan bíztatott minket, mi pedig igyekeztünk a legjobb teljesítményt nyújtani” - nyilatkozta a középpályás a lefújást követően.

„Bebizonyítottuk, hogy az olaszok elleni győzelem nem csak egy fellángolás volt, ennek a csapatnak tényleg van jövője.”

ÍEzután kitért a válogatott következő tétmeccsére is: „Szerdán Isztambulban újra nehéz mérkőzés vár ránk, Törökországban is felszabadultan kell futballoznunk, hiszen a tét a házigazdákat nyomasztja majd.”

Fuad Muzurovics, Bosznia-Hercegovina csapatának szövetségi kapitánya is értékelte a meccset, s szerinte a tizenegyes ugyan gyanús volt, de a magyar csapat ezen kívül is jól játszott.

„Már korábbi tapasztalataim alapján is azt mondtam, hogy a magyar együttes jó úton jár, és most ezt csak megerősíteni tudom. Etől függetlenül nem számítottam vereségre, de még pontvesztésre sem.”

A végén hozzátette: „Biztosra veszem, hogy a következő világbajnoki selejtezősorozatban mindkét együttes továbbjutási eséllyel lép pályára.”

Igaz, nem kell túlzásokba esnünk, és nem lenne bölcs dolog két mérkőzés után hosszú távú következtetést levonni, de mindenképpen jól esik ez a vélemény.

Elszoktunk tőle.

EURO 2008-SELEJTEZŐK, A C CSOPORT ÁLLÁSA

A bajnokság állása:
1. Görögország 7 6 - 1 12-5 +7 18
2. Norvégia 8 5 1 2 18-6 +12 16
3. Törökország 7 4 2 1 18-8 +10 14
4. Bosznia-Hercegovina 8 4 1 3 14-15 -1 13
5. Magyarország 8 3 - 5 8-14 -6 9
6. Málta 8 1 2 5 7-17 -10 5
7. Moldova 8 - 2 6 4-16 -12 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik