A squadra azzurra tesztmérkőzésnek tekinti a szerdai találkozót

Vágólapra másolva!
2007.08.21. 15:38
Velünk ellentétben az olasz sajtót nem hozza lázba olyan nagyon a Magyarország elleni barátságos válogatott mérkőzés, ami nem csoda, hiszen nem ők játszanak a világbajnok ellen, hanem éppen fordítva. A szerdán 20:50-kor kezdődő öszecsapást sokkal inkább már a Franciaország és Ukrajna elleni Eb-selejtező szemszögéből vizsgálják Itáliában.
Roberto Donadoni (balra) biztosan Alessandro del Pierónak i fontos szerepet szán a magyarok ellen
Roberto Donadoni (balra) biztosan Alessandro del Pierónak i fontos szerepet szán a magyarok ellen
Roberto Donadoni (balra) biztosan Alessandro del Pierónak i fontos szerepet szán a magyarok ellen
Roberto Donadoni (balra) biztosan Alessandro del Pierónak i fontos szerepet szán a magyarok ellen

Az olasz internetes médiumok beszámolnak arról, hogy a squadra azzurra 12:30-kor megérkezett Milánóból Budapestre, és az ebéd utáni pihenést követően 18 órakor nyilvános edzést tart majd a magyar–olasz meccs helyszínén, a Puskás Ferenc Stadionban.

A Corriere della Sera szerint Roberto Donadoni szövetségi kapitány alighanem most is a Skócia, a Feröer-szigetek és a Litvánia ellen már látott és bevált 4-2-3-1-es taktikai hadrendben küldi majd pályára a csapatát.

Ez azt jelenti, hogy Luca Toni (Bayern München) lesz majd az előretolt csatár, őt az Alessandro Del Piero (Juventus), Fabio Quagliarella (Udinese), Alberto Aquilani (AS Roma) alkotta trió próbálja majd kiszolgálni.

A Del Pieróék mögött, a védelem előtt Andrea Pirlo és Gennaro Gattuso (mindkettő Milan) látja el a szervező és a szűrő feladatát, míg hátul valószínűsíthetően a Gianluca Zambrotta (Barcelona), Massimo Oddo (Milan), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Marco Materazzi (Internazionale), Fabio Grosso (Lyon) ötösfogatból választ majd ki négyet a mester. A kapuban nyilván Gianluigi Buffont (Juventus) láthatjuk majd.

A La Gazzetta dello Sport és a Corriere della Sera is arról ír, hogy Donadoni tesztmérkőzésnek tekinti a magyarok elleni találkozót. A szakember ugyanakkor hangsúlyozta: nem mindegy, milyen eredmény születik, s folytatni kell a jó sorozatot.

Az olasz válogatott a franciák elleni, szeptember 6-i idegenbeli összecsapás óta hat meccséből ötöt megnyert, s csak a törököket nem tudta legyőzni (1-1).

Arról, hogy ezúttal miért hagyta ki a csapatból Daniele de Rossit, Simone Perrottát (mindkettő AS Roma) és Mauro Camoranesit (Juventus), Donadoni azt mondta, hogy véleménye szerint így, az idény kezdete előtt még nincsenek tökéletes fizikai állapotban.

Ami Alberto Gilardinót illeti, a szövetségi kapitány róla úgy nyilatkozott: személyesen is elbeszélgetett vele, és a jövőben mindenképpen számít rá a későbbiekben, most azonban a sérülését követően még mindig csak nyolcvan-kilencven százalékos a formája.

Az olasz válogatottról újabb hírekkel a 18 órakor kezdődő nyilvános edzést követően, este nyolc óra körül jelentkezünk.

AZ OLASZ KERET

Kapusok: Marco Amelia (Livorno), Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluca Curci (AS Roma)
Hátvédek: Andrea Barzagli (Palermo), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Fabio Grosso (Olympique Lyon), Marco Materazzi (Internazionale), Massimo Oddo (AC Milan), Cristian Zaccardo (Palermo), Gianluca Zambrotta (Barcelona)
Középpályások: Massimo Ambrosini (AC Milan), Alberto Aquilani (AS Roma), Aimo Diana (Palermo), Gennaro Gattuso (AC Milan), Angelo Palombo (Sampdoria), Andrea Pirlo (AC Milan)
Csatárok: Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Filippo Inzaghi (AC Milan), Fabio Quagliarella (Udinese), Luca Toni (Bayern München)

A MAGYAR–OLASZ ÖRÖKMÉRLEG

Mérkőzés Magyar győz. Olasz győz. Döntetlen Gólkülönbség
33 8 16 9 53-62

VIDEÓ – A 2006-OS, OLASZORSZÁG–FRANCIAORSZÁG VB-DÖNTŐ LEGFONTOSABB MOMENTUMAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik