Huszti Szabolcs ebben az évben már nem játszhat a válogatottban

Vágólapra másolva!
2007.06.11. 19:41
Az MLSz döntése értelmében Huszti Szabolcs 2007. december 31-ig nem szerepelhet a magyar labdarúgó-válogatottban, mivel a görögök elleni mérkőzés előtt otthagyta a csapatot. Berzi Sándor korábbi főtitkár munkaviszonyát megszüntették az MLSZ-ben, mivel az APEH körülbelül 100 millió forintos hiányt fedezett fel a könyvelésben.
Huszti Szabolcs (fehérben) idén már nem térhet vissza a válogatottba
Huszti Szabolcs (fehérben) idén már nem térhet vissza a válogatottba
Huszti Szabolcs (fehérben) idén már nem térhet vissza a válogatottba
Huszti Szabolcs (fehérben) idén már nem térhet vissza a válogatottba

Rendkívüli elnökségi ülést tartott a Magyar Labdarúgó-szövetség, a leginkább várt napirendi pont Huszti Szabolcs ügye volt.

Mint ismert, a Hannover futballistája a görögök elleni Európa-bajnoki selejtező előtt otthagyta az edzőtábort, mivel Várhidi Péter szövetségi kapitány csak a cserék között vette volna számításba akkor és a norvégok ellen is.

A fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy Huszti Szabolcs az év hátralévő meccsein se legyen ott a keretben, december 31-ig eltiltotta a válogatottól a középpályást.

Napirendi volt az APEH vizsgálata és annak eredménye, ami a 2004/05-ös évvel kapcsolatos. Az adóhatóság ugyanis ezt az időszakot vizsgálva körülbelül százmillió forintos hiányt tárt fel a szövetség gazdálkodásában.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetői ezután Berzi Sándor akkori főtitkár munkaviszonyát megszüntették a szövetségnél, sőt, vizsgálják a munkajogi és büntetőjogi felelősségét.

A válogatott csapat értékelését az eredeti tervek szerint június 21-én tartják.

További hír, hogy az MLSZ felmondta a szerződését Nyilasi Tiborral, aki eddig az utánpótlásért felelős koordinátonként dolgozott a szövetségnél.

Kisteleki István elnök azzal indokolta a döntést, hogy a munkaköt megszüntették, mégpedig azért, mert a jövőben minden korosztályos válogatott munkáját külön szakmai igazgató irányítaná az elképzelésük szerint.

Kisteleki azt is hozzátette: ő már kétszer felkérte Nyilasit a felnött válogatott szövetségi kapitányának, de ezt a szerekört nem vállalta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik