Várhidi: világos beszéd helyett az egyik mondat cáfolja a másikat

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2007.06.04. 15:08
Várhidi Péter szövetségi kapitány másképpen emlékszik Huszti Szabolccsal folytatott utolsó beszélgetésére, mint a játékos, aki a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtező előtt hagyta el a válogatott edzőtáborát. A hivatalos közlés szerint a Hannover futbalistája azért mondta le a szereplést, mert bizonytalannak érzi a helyét a kezdőcsapatban. Várhidi ugyanakkor a közszolgálati televízó reggeli műsorában úgy nyilatkozott: Huszti neki azt mondta, akkor sem tudna segíteni, ha kezdő lenne.
Várhidi Péter, miként a közelmúltban, ezúttal is csak a cserék között számolt volna Huszti Szabolccsal
Németh Ferenc
Várhidi Péter, miként a közelmúltban, ezúttal is csak a cserék között számolt volna Huszti Szabolccsal
Várhidi Péter, miként a közelmúltban, ezúttal is csak a cserék között számolt volna Huszti Szabolccsal
Németh Ferenc
Várhidi Péter, miként a közelmúltban, ezúttal is csak a cserék között számolt volna Huszti Szabolccsal
Hosszas unszolásra volt csak hajlandó kitérni a Huszti-ügyre Várhidi Péter szövetségi kapitány a Nap-kelte Sport plusz című rovatának hétfő reggel adott interjújában. Amit azonban elmondott, az ellentétben áll azzal, amit a játékos nyilatkozott a Nemzeti Sport múlt pénteki számában.

Bár Várhidi most is leszögezte, nem akar a Huszti-üggyel foglalkozni, azzal, amit végül mondott, tisztázás helyett még nagyobb káoszt teremtett.

„Most, ha a Huszti-üggyel elkezdünk foglalkozni, félrevezetjük magunkat is – kezdte eszmefuttatását a szakember. – Huszti Szabolcs nem azt mondta, hogy lemondta a válogatottságot. Azt mondta, hogy jelen pillanatban nincs olyan állapotban, hogy ezen a két mérkőzésen tudjon segíteni a csapatának.”

Eddig rendben is lenne, jóllehet, ezt eddig is tudtuk. Ami azonban ezután következett, arról mindenki maga eldöntheti, mit is akar jelenteni.

„Mindenki lehet olyan állapotban, amikor úgy érzi: nem képes arra, hogy játsszon… Ő úgy gondolta, csak abban az esetben (képes játszani), ha kezdő játékos. De ő azt mondta, mielőtt elment, hogy akkor sem tudna segíteni, ha kezdőjátékos lenne. Tehát így mondta: sem akkor, ha be tud kerülni a csapatba, sem akkor, ha (…) a kispadon kezd. Szerintem ezt ő is el fogja ismerni.”

Várhidi tehát előbb elmondta, hogy Huszti csak kezdőkén akarta vállalni a játékot, majd a következő mondatban azt is hozzátette, hogy Huszti kezdőként sem vállalta volna a játékot.

Ha az ember megerőlteti magát, akkor összerakhatja a történetet imígyen: Huszti előbb azt mondta a kapitánynak, ő bizony csak kezdőként képes játszani a válogatottban, majd végleg összeomlott, és kijelentette: ezek után már kezdőként sem tudna segíteni.

A legnagyobb probléma viszont az, hogy egy ilyen ügyben a szövetségi kapitány nem áll ki a nyilvánoság elé világosan megindokolni a döntését. Ha pedig kínjában megszólal, akkor tiszta beszéd helyett ilyen összevisszaságot mond.

Egyik mondata cáfolja a másikat, azután pedig a médiára mutat, amelyik szerinte önkényesen ragad ki részleteket a mondandójából.

Huszti a Várhidi-csapatban
Kanada 1-0 k. 83. p.
Ciprus 1-2 k. 76.
Lettország 2-0 - -
Montenegró 1-2 cs. 53.
Moldova 2-0 cs. 64.p.


VIDEÓÖSSZEFOGLALÓ A MÉRKŐZÉSRŐL


EMLÉKEZTETŐ:

C-CSOPORT:
GÖRÖGORSZÁG – MAGYARORSZÁG 2-0


Helyszín: Iráklion
Nézőszám: 19 000
Játékvezető: Claus Bo Larsen (dán)
Asszisztensek: Bill René Hansen, Henrik Sönderby (mindketten dánok)

GÖRÖGORSZÁG MAGYARORSZÁG
12 Konsztantinosz 1 Végh
2 Szeitaridisz 2 Csizmadia
32 Anatolakisz 4 Juhász
25 Kirjakosz 5 Balogh B.
15 Toroszidisz 3 Bodor
21 Kacuranisz 6 Tóth B.
10 Karagunisz 7 Vadócz
6 Baszinasz 8 Tőzsér
20 Amanatidisz 10 Hajnal
9 Hariszteasz 11 Gera
17 Gekasz 9 Priskin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Otto Rehhagel Várhidi Péter


Gólszerzők: Gekasz (16.), Szeitaridisz (29.)
Cserék: Bodor helyett Vanczák (40.), Anatolakisz helyett Pacazoglu (53.), Vadócz helyett Szélesi (74.), Hariszteasz helyett Jannakupulosz (80.), Priskin helyett Dzsudzsák (81.), Amanatidisz helyett Limperopulosz (88.)
Sárga lap: Bodor (35.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik