Várhidi Péter: Voltak időszakok, amelyekben jól futballoztunk

Vágólapra másolva!
2007.06.03. 10:28
Szombat este 2-0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen a görög nemzeti tizenegy ellen. A C csoport mérkőzésén Gekasz és Szeitaridisz találataival már a huszonkilencedik percben kialakult a végeredmény. Várhidi Péter az mlsz.hu-nak adott rövid interjúban értékelte a csapat teljesítményét, és világított rá a vereség okaira.

VIDEÓÖSSZEFOGLALÓ A MÉRKŐZÉSRŐL

VIDEÓÖSSZEFOGLALÓ A MÉRKŐZÉSRŐL


A Heraklionban rendezett összecsapást fél óra alatt eldöntötték a görögök. Ugyan Gera Zoltán megszerezhette volna a vezetést a magyar válogatottnak (későbbiekben biztos sokat halljuk majd a „mi lett volna, ha…” kezdetű mondatot labdarúgásunk különböző szereplőitől), ám a 14. percben kimaradt helyzet után gyakorlatilag esélytelenné vált a magyar csapat. Gekasz és Szeitaridisz találatával pedig simán, mondhatni nagyobb erőlködés nélkül nyertek a hazaiak, s ezzel átvették a vezetést a C csoportban.

De foglalkozzunk a mieinkkel! Természetesen Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kaptánya is értékelte a tegnapi mérkőzést.

„Bosszantó így kikapni, mert nagy egyéni hibák előzték meg a görögök góljait” – jelent meg a kapitány mérkőzés utáni nyilatkozata a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n.

„Null-nullnál Gera hatalmas ziccert hagyott ki, ha belövi, minden másképp alakulhatott volna. Aztán gyorsan kaptunk két, védelmi hibából esett gólt” – folytatta okfejtését, és a vereség okainak boncolását Várhidi.

„Ezzel együtt időnként jól játszottunk, egyes időszakokban a középpályán sikerült mezőnyfölénybe kerülni, amit meg is próbáltunk kihasználni, de a nagyon jó futballistákból álló Európa-bajnok ellen most csak ennyire voltunk képesek.”

Azt, hogy melyik periódusokra gondolt a szakvezető, amikor azt mondta, hogy fölénybe került válogatottunk, azt mindenki döntse el saját maga. Mindenesetre a szövetségi kapitány optimista a jövővel kapcsolatban, szerinte a görögöknek eredményes múltja és jelen, nekünk pedig reményteljes jövőnk van.

Csak győzzük kivárni.

EMLÉKEZTETŐ:



Helyszín: Iráklion
Nézőszám: 19 000
Játékvezető: Claus Bo Larsen (dán)
Asszisztensek: Bill René Hansen, Henrik Sönderby (mindketten dánok)

GÖRÖGORSZÁG MAGYARORSZÁG
12 Konsztantinosz 1 Végh
2 Szeitaridisz 2 Csizmadia
32 Anatolakisz 4 Juhász
25 Kirjakosz 5 Balogh B.
15 Toroszidisz 3 Bodor
21 Kacuranisz 6 Tóth B.
10 Karagunisz 7 Vadócz
6 Baszinasz 8 Tőzsér
20 Amanatidisz 10 Hajnal
9 Hariszteasz 11 Gera
17 Gekasz 9 Priskin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Otto Rehhagel Várhidi Péter


Gólszerzők: Gekasz (16.), Szeitaridisz (29.)
Cserék: Bodor helyett Vanczák (40.), Anatolakisz helyett Pacazoglu (53.), Vadócz helyett Szélesi (74.), Hariszteasz helyett Jannakupulosz (80.), Priskin helyett Dzsudzsák (81.), Amanatidisz helyett Limperopulosz (88.)
Sárga lap: Bodor (35.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik