Halmosit még soha egyik edzője sem dicsérte úgy, mint Ian Holloway

Vágólapra másolva!
2007.05.23. 14:28
Halmosi Péter együttese, a Plymouth Argyle FC a tizenegyedik helyen zárta az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságot. A Debrecenből szezon közben még csak kölcsönbe távozó balszélső abszolút beváltotta a hozzáfűzött reményeket - 15 bajnokin és egy FA-kupa mérkőzésen játszott, négy bajnoki találatot szerzett - , hiszen angol csapat, élve opciós jogával, végleg megvásárolta őt. Halmosi az NSO TV-nek úgy nyilatkozott: úgy érzi, tényleg minden mérkőzésen sikerült úgy játszani, ahogyan elvárta magától és ahogyan azt elvárták tőle a klubvezetők.
Hamosi olyannyira beváltotta a hozzá fűzött plymouth-i reményeket, hogy rekordösszeget sem sajnáltak megvételéért
Hamosi olyannyira beváltotta a hozzá fűzött plymouth-i reményeket, hogy rekordösszeget sem sajnáltak megvételéért
Hamosi olyannyira beváltotta a hozzá fűzött plymouth-i reményeket, hogy rekordösszeget sem sajnáltak megvételéért
Hamosi olyannyira beváltotta a hozzá fűzött plymouth-i reményeket, hogy rekordösszeget sem sajnáltak megvételéért
A lendületes, válogatott középpályás értéke a 2005-2006-os nemzetközi kupaszereplés elején ugrott meg, hiszen oroszlánrészt vállalt a debreceniek kezdeti sikereiből. A Manchester Unitednek a BL-selejtezőben az Old Traffordon lőtt, különben szabályos gólját nem adták meg, ennél viszont sokkal jobban fájlalhatta, hogy a remek egyéni szereplését nem sikerült jó szerződésre váltania.

Kérői ugyan akadtak volna, a Debrecen azonban nem akarta kiárusítani legjobbjait, így olyan vételárat szabott meg kivásárlási árként, amit nem fizettek ki Halmosiért az érdeklődök.

A játékos karrierje és lendülete nem tört meg, meghatározó tagja volt a bajnoki címét megvédő debreceni együttesnek, majd a télen végül csak elérkezett számára a lehetőség, hogy ismét, szakmailag immár felvértezve, a magyarnál lényegesen magasabb színvonalú bajnokságban, az angol másodosztályban is megmutassa magát.

VIDEO

A debreceni szélső a ferencvárosi védő, Tímár Krisztiánnal együtt Buzsáky Ákos klubtársa lett a Plymouth-ban, ahol különösebb törést nem hozott számára az átállás, így tavasszal már stabil kezdőembernek számított.

Halmosi az NSO TV-nek nyilatkozva elárulta, tényleg minden mérkőzés úgy sikerült neki, ahogyan azt elvárta magától, és ahogyan azt elvárták tőle.

De azon még saját maga is meglepődött, hogy a gárda szakmai munkájának irányítója, Ian Holloway milyen szépeket nyilatkozott róla. A válogatott középpályás azonban reméli: játékával sikerült bebizonyítania, nem voltak feleslegesek a dicsérő jelzők a szakember részéről.

„Mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítmény nyújt. Minőségi játékos, tisztában vagyok a képességeivel. Ki merem jelenteni, ő az egyik legprofibb játékos, akivel valaha dolgozhattam.” – nyilatkozta Halmosiról Ian Holloway a The Herald című újságnak.

Halmosi szerint korábban egyetlen edzője sem dicsérte így szemtől szembe őt és nem nyilatkozott róla ennyi szép és jót soha. Mindezt azonban aligha bánta, mert mint elmondta: egyrészt érhetően jólestek neki a dicsérő szavak, másrészt óriási plusz motivációt jelentettek számára. Nem mellékesen azért, mert edzője keze alatt már megfordult pár játékos Angliában, évek óta ismert szakembernek számít a másodosztályban.

A 44 éves Holloway nem kezdő a szakmában, 1981-től induló játékospályafutása során megfordult a Bristol, a Wimbledon, vagy éppen a Queens Park Rangers csapatában is.

A szakember 1996 óta edzősködik, előbb öt évet töltött a Bristol, majd ötöt a Queens Park kispadján, 2006 óta irányítja a Plymouth gárdáját.

A korábban az osztrák Grazer AK-nál rövid ideig már légióskodó, ám akkor még túl fiatal és felkészületlen Halmosi után érdeklődött a Celtic és a Blackburn is, a balszélsőt a Plymouth igazolta le, az angol klubnál rekordnak számító 400 ezer fontért.

Halmosi az NSO TV-nek nyilatkozva beszélt még a családi tűzhely melegéről is, hogy igyekszik jó és gondos apa lenni, így kevéske szabadidejének minden percét családjára áldozza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik