Michel Platini levelében 800 millió forintot helyezett kilátásba

Vágólapra másolva!
2007.04.26. 14:32
Megérkezett a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) első emberének levele, amelyben tételesen felsorolja azokat a pénzeket, amelyeket az MLSZ az UEFA-tól remélhet a következő években. Az mlsz.hu szerint ily módon összesen mintegy 800 millió forint folyhat be a következő időszakban, ennek egy része akkor, ha a különböző programokat – így az OLLÉ projektet, az új edzőközpont létrehozásának tervét – a HatTrick nevű pénzelosztó testület jóváhagyja.
Az elnök megtépázott tekintélyének helyreállítását iss reméli Michel Platini levelétől
M. Németh Péter ? archív
Az elnök megtépázott tekintélyének helyreállítását iss reméli Michel Platini levelétől
Az elnök megtépázott tekintélyének helyreállítását iss reméli Michel Platini levelétől
M. Németh Péter ? archív
Az elnök megtépázott tekintélyének helyreállítását iss reméli Michel Platini levelétől

Az MLSZ hivatalos internetes oldala közli Platini levelének eredetijét, illetve a fordítást is, ezeket az alábbi linkekre kattintva tekintheti meg.

Az UEFA elnökének a közelmúltban megválasztott francia sportvezető a többi között megemlíti az MLSZ „igen nagy és megalapozott” utánpótlás-nevelési programját, az „OLLÉ” projektet, illetve az új edzőközpontot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK


„Az UEFA eltökélt abban, hogy a programok végrehajtásához politikai és pénzügyi támogatást nyújtson, mert hisz az MLSZ hosszú távú stratégiájában, odaadásában és energiájában, és abban, hogy vágyott eredményeit a projektek megvalósításával eléri” – írta Platini.

Az elnök ezt követően leírja, miben egyezett meg Kisteleki Istvánnal az MLSZ-vezér hétfői látogatásakor.

Mint részletezi, a HatTrick programon keresztül 200 ezer svájci frankot már átutaltak, további 200 ezer frank kifizetése a 2007–2008-as pénzügyi évre esedékes.

Az UEFA előirányzott 400 ezer frankot az „OLLÉ” programra, illetve 400 ezret „a szövetségen belüli minőségi menedzsment” projektre.

Ezeket akkor utalva a kontinentális szervezet, ha a 2004-es – majd később a 2008-as – Európa-bajnokság bevételeit szétosztó „HatTrick” testület befogadja a terveket.

A 2008–2012-es HatTrick program keretében Platini további kétmillió eurót ígért az új nemzeti edzőközpontra, természetesen ugyancsak fetételekhez kötötten. Az MLSZ igényelhet továbbá 500 ezer eurót egyéb programokra.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke a Nemzeti Sportnak azt mondta: az MLSZ már benyújtotta az említett programokra vonatkozó terveket az UEFA-hoz.

Hozzátette: a HatTrick testület jóváhagyása formális, a döntő szó Michel Platinié.

Az APEH egy éve folyó vizsgálata mintegy 75 millió forintos adóhiányt állapított meg a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) előző elnökségének idejéből, de még vannak függő ügyek a Lothar Matthäus részére, illetve a Pellady Péterhez köthető cégeknek történt kifizetésekkel kapcsolatban - áll abban a közleményben, amelyet az MLSZ juttatott el a távirati irodához.

A szövetség csütörtöki elnökségi ülésén határozatot hoztak, mely szerint az MLSZ kéri az adóhatóságtól a vizsgálat mielőbbi teljes lezárását.

Amikor erre sor kerül, akkor lehet döntést hozni az esetleges személyi felelősség megállapításáról és arról is, hogy az MLSZ elnöksége kezdeményezzen-e az ügyben ügyészségi vizsgálatot - adott tájékoztatást az MLSZ.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik