Várhidi Péter szűkítette válogatott keretét

Vágólapra másolva!
2007.02.01. 12:13
Huszonkét főre szűkítette keretét Várhidi Péter. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya arra törekedett, hogy a ciprusi tornán minden poszton két azonos képességű játékosa legyen.
Várhidi Péter csapata két meccset játszik Cipruson
Várhidi Péter csapata két meccset játszik Cipruson
Várhidi Péter csapata két meccset játszik Cipruson
Várhidi Péter csapata két meccset játszik Cipruson

Megnevezte keretét a ciprusi tornára Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető 22 főt nevez a keddi és szerdai mérkőzésekre. Az első nap a házigazdákkal, a második nap pedig – az eredményektől függően – Lettországgal, vagy Bulgáriával mérkőzik.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a keret kialakításánál arra törekedett, hogy minden poszton legyen két egyforma képességű játékosa. Ez – elmondása szerint – sikerült is, mindössze a jobbhátvéd posztján van egy embere Csizmadia Csaba személyében. Igaz, a keretből Vanczák Vilmos, Balogh Béla és Rodenbücher István is tud ezen a poszton játszani, így inkább egy újabb csatárt visz magával Tisza Tibor személyében.

A kapitány azt is megindokolta, hogy ki miért maradt ki a bő keret tagjai közül: a klubot cserélő Vadócz Krisztián (Auxerre-ből a Motherwellbe távozott) és Rajczi Péter (az Újpest mezét cserélte fel a Barnsleyéra) számára az a fontos most, hogy beilleszkedjen új csapatába.

Farkas Balázs (jobbra) és Sándor György (középen) ott lesz a csapatban, Németh Krisztián (balra) a keretszűkítés áldozata lett
Farkas Balázs (jobbra) és Sándor György (középen) ott lesz a csapatban, Németh Krisztián (balra) a keretszűkítés áldozata lett

A Rodában szereplő Bodor Boldizsár általában balhátvédet játszik, de a kapitány most Pollák Zoltán teljesítményére kíváncsi. Horváth András csapatával, a Sopronnal edzőtáborozik, míg Bori Gábor mellőzését azzal indokolta Várhidi Péter, hogy olyan játékosra van szüksége, aki jobban tud szerelni. Dzsudzsák Balázs és Németh Krisztián azért nem kap lehetőséget, mivel mindkettő csak a harmadik jelölt lenne a posztján. Az előre megadott 31-es keretből Rabóczki Balázs és Kanta József is kimaradt.

A válogatott tagjai vasárnap délután 15 órakor találkoznak a Thermal Hotel Margitszigetben, s este repülnek Ciprusra.

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok:
Végh Zoltán (MTK Budapest), Fülöp Márton (Sunderland)
Védők:
Pollák Zoltán (MTK Budapest), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vanczák Vilmos (St. Truiden), Balogh Béla (MTK Budapest), Rodenbücher István (MTK Budapest), Vaskó Tamás (Újpest FC), Csizmadia Csaba (SV Mattersburg)
Középpályások:
Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (1. FC Kaiserslautern), Huszti Szabolcs (Hannover 96), Sándor György (Újpest FC), Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Zsidai László (MTK Budapest), Vass Ádám (Stoke City)
Csatárok:
Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Priskin Tamás (Watford), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Hrepka Ádám (MTK Budapest), Tisza Tibor (Újpest FC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik