Dárdai Pál disznót vágott a német bulvárlapnak

Vágólapra másolva!
2006.12.28. 16:30
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha magyar légiósa, Dárdai Pál - akit mentalitása miatt a Harcidisznó (Kampfschwein) becenéven is ismernek a Bundesligában – a német Bild újságíróit látta vendégül egy hamisítatlan magyar házi disznótoroson. Egyébként a magyar válogatott középpályás szervezi a Santander Kupát, amelyet a pécsi sportcsarnokban rendeznek pénteken. A nézők láthatják a hazaiak mellett a REAC és az új edzővel, Urbányi Istvánnal fellépő Újpest együttesét.
Családi sonka, gulyás, szalámi és bor, ez Dárdai erejének a titka
Családi sonka, gulyás, szalámi és bor, ez Dárdai erejének a titka
Családi sonka, gulyás, szalámi és bor, ez Dárdai erejének a titka
Családi sonka, gulyás, szalámi és bor, ez Dárdai erejének a titka

A képek tanulsága szerint a középpályás nemcsak a futballpályán mozog otthonosan
bild.de
A képek tanulsága szerint a középpályás nemcsak a futballpályán mozog otthonosan
Az írásban részletezik az immár 15 tagot számláló szűkebb Dárdai-család szorgos, disznóöléssel spékelt napját: a munka reggel hatkor vette kezdetét. Mint az írásból kiderült: a magyar légiós azt szerette volna bemutatni, hogyan készül a Németországban is méltán köztiszteletnek örvendő magyar „gulasch” és „salami” alapanyaga.

Dárdai immár tíz éve a Hertha játékosa, ilyen képek Bundesliga-játékosról még nem készültek. A légiós 78 éves nagymamájának a házánál vágták a disznót, a malacot Dárdai Pál speciális, vágóhídon is használatos eszközzel terítette le, majd az "áldozat" annak rendje és módja szerint feldolgozásra került.

"Ez nálunk családi hagyomány - árulta el a magyar légiós -, évente egyszer erre az alkalomra összegyűlik a család és a disznóhúst egy évre beosztjuk magunknak. Amikor apám gyerek volt, napi egy szelet szalámi is alig jutott az asztalukra. Éppen ezért a mai napig minden részét feldolgozzuk és bespájzolunk magunknak, így a zsírját és a bőrét is."

"Az udvaron csak biosertések vannak, ezek nagyon egsészégesek, egyáltalán nem kapnak növekedési hormont."

Dárdai fizikai erejét, fáradhatatlanságát, elnyűhetetlenségét és páratlan munkabírását az ebből a családi tenyészetből származó ételekre, így a gulyásra, sonkára és a szalámira vezeti vissza, valamint az ugyancsak házi borukra.

"Ezektől vagyok olyan erős a futballpályán" - zárta a disznótorost Dárdai Pál.

Dárdai Pál szervezi az egész napos pécsi futballgálát

Hihetnénk, hogy egy Bundesligában szereplő futballista, aki egész évben naponta kétszer edz, a két ünnep közötti pihenőidőszakban labdát látni sem akar.

Meglehet, sok futballista így gondolkodik, Dárdai Pál azonban nem ilyen. A Hertha BSC 50-szeres válogatott játékosa bő egy hónapja telefonál, szervez, intézkedik.

„Az ötletet egy régi csapattársam nyaggatása adta – mondta a válogatott futballista arra a kérdésre, hogy mi késztette arra, hogy ezt az eseményt tető alá hozza. – Richard Niederbacher, egykori pécsi csapattársam kérdezi tőlem mindig: mikor focizunk már egy jót Pécsett? Aztán az is eszembe jutott, hogy amikor édesapámék futballoztak, rendre telt ház előtt zajlottak ezek a téli teremtornák, és én gyerekként imádtam az ilyen eseményeket.”

Az elhatározást tett követte, Dárdai Pál lázas szervezőmunkába kezdett. Több klubot is megkeresett, végül kialakult a program. Péntek délután 13 órától a Metro-csoportban a PMSC-Lancast, a Haladás és az Újpest játszik egymással, míg a Ginger-csoportban a PMFC, a REAC és a Barcs.

„Önző módon azért is vágtam bele ebbe az egészbe, hogy a nagy karácsonyi eszem-iszom közben magam is focizhassak egy jót – folytatta Dárdai Pál. – A PMSC-Lancast csapatában régi pécsi csapattársaimat próbáltam egybegyűjteni: a nézők láthatják Márton Gábort, Bódog Tamást, sajnos Tököli Attila kisebb sérülés miatt nem vállalta a játékot, Gera Zoltán pedig az angol bajnokság feszített tempója miatt nem lehet velünk. De ettől függetlenül remélem, a nézők jól szórakoznak majd.”

Dárdai Pál elmondta, 500 forintba kerül egy belépő, a 14 éven aluli gyermekek ingyen bemehetnek a nézőtérre. Minden belépőjegy egyben tombola is, amellyel eredeti Gera Zoltán-, Dárdai Pál-, Fehér Csaba- és Tököli Attila-mezt lehet nyerni. A futballista az RTL Klub két riporterét, Szujó Zoltánt és Léderer Ákost is felkérte amolyan helyi műsorközlőnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik