Bakiparádé a Szusza Ferenc-stadionban

Császár-Nagy MárkCsászár-Nagy Márk
Vágólapra másolva!
2006.09.02. 22:09
Címkék
Akár egy rémálom, úgy kezdődött az Európa-bajnoki selejtezősorozat, a magyar válogatott kispadján első tétmeccsén helyet foglaló Bozsik Péter számára. A norvégok a Szusza Ferenc-stadionban megalázó vereséget mértek a borzasztóan védekező magyar nemzeti csapatra.
Ole Gunnar Solskjaer kétszer talált a magyar kapuba
M. Németh Péter
Ole Gunnar Solskjaer kétszer talált a magyar kapuba
Ole Gunnar Solskjaer kétszer talált a magyar kapuba
M. Németh Péter
Ole Gunnar Solskjaer kétszer talált a magyar kapuba

EB-SELEJTEZŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 1-4 (0-3)


Helyszín: Szusza Ferenc-stadion
Nézőszám: 13 000
Játékvezető: Pieter Vink (holland)
Asszisztensek: Arie Brink, Patrick Gerritsen (hollandok)
A KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG NORVÉGIA
Király Myhre
Fehér Rambekk
Éger Hagen
Juhász Hangeland
Lőw Johnsen
Molnár Strömstad
Dárdai Andresen
Horváth A. Haestad
Huszti Pedersen
Gera Solskjaer
Sowunmi Carew
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Bozsik Péter Age Harei
Gólszerző: Solskjaer (15., 53.), Strömstad (32.), Pedersen (41.), Gera (89.-11-es)
Csere: Horváth A. h. Kiss Z. (60.), Strömstad h. Braten (62.). Juhász R. h. Vanczák (65.), Carew h. Iversen (76.), Sowunmi h. Torghelle (80.), Haestad h. Larsen (85.)
Sárga lap: Éger (62.), Torghelle (81.), Johnsen (84.)

A találkozót hatalmas várakozás előzte meg, hallhattunk rengeteg ígéretet, és sok bizakodó véleményt, miszerint van reális esély arra, hogy hazai pályán megverjük a norvégokat.

Ezek helyett azonban a mintegy tizenháromezer kilátogató, és a televízió előtt ülő több százezer néző talán nem is hitt a szemének, amikor az első negyedóra végén Éger László hatalmas bakiját követően – röviden passzolta haza a labdát Királynak – Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United kiváló támadója megköszönte az ajándék labdát és megszerezte a vezetést a norvégoknak.

Ez még azonban csupán a kezdet volt, ugyanis a harminckettedik percben Lőw Zsolt is óriásit hibázott, amit szintén kegyetlenül megbüntettek a skandinávok. A német harmadosztályban légióskodó bekk Király „kicsiben” elvégzett szabadrúgása után a magyar tizenhatos bal oldalán szerette volna bemutatni cselező-tudományát, de ez ezúttal nem sikerült neki, Strömstad szerelte őt, és az üres kapuba ívelt. A játékvezető sem döntött jól az esetnél, ugyanis Lőw még a tizenhatoson belül ért a labdába a szabadrúgás után, és a szabály kimondja, hogy a labdának el kell hagynia a tizenhatos területét.

És még mindig nem ért véget a negyvenöt perces rémálom. A félidő hajrájához közeledve ezúttal a két balszerencsésnek is mondható norvég találat után - el kell ismerni – szépségdíjas gólt szerzett Pedersen. Igaz ebben szerepet játszott Király is, hiszen a Blackburn légósa szinte az alapvonalról vette be a magyar kaput, amivel gyakorlatilag földbe tiporta a borzasztóan gyengén futballozó magyar csapatot.

A második játékrészben a magyar csapat ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta: Bozsik Péter csapatának a támadójátéka a nullával volt egyenlő, a védelem pedig még annál is gyengébben muzsikált.

Király Gábornak négyszer kellett a hálóba nyúlnia
Király Gábornak négyszer kellett a hálóba nyúlnia
Meg is lett az eredménye a már-már szánalmasnak mondható játéknak. Solskjaer ugrott ki az elmélázó védők közül, majd egy jónak nem mondható lövést eresztett meg a magyar kapu felé, ekkor kissé meg is nyugodhattunk volna, ugyanis Király Gábor magabiztos védésére számíthattunk, ehelyett a Crystal Palace kapusának kezei és lábai között is elcsúszott a labda, és a hálóban kötött ki.

A negyedik gól után percekig továbbra sem talált magára a magyar csapat, és megköszönhetjük John Carewnak, hogy nem növelte tovább a norvégok előnyét.

Ezek után szerencsénkre a vendégek visszavettek a tempóból, így volt némi esélyük Dárdaiéknak, hogy támadást vezessenek, azonban a mieink még ezt a lehetőséget sem használták ki.

A hajrában a csereként beállt Torghelle Sándor remek színészi teljesítményéért a mieink kaptak ajándékba egy tizenegyest, amivel, ha másra nem is ment a válogatott, legalább az eredményt kozmetikázta, ugyanis Gera Zoltán értékesítette a büntetőt.

A mérkőzésről mindent elárul, hogy a második játékrészben a kilátogató nézők végig fütyültek, véleményt formálva ezzel a mieink teljesítményéről.

A magyar válogatott barátságos mérkőzéseken eddig jól teljesített, azonban az első tétmeccs bizonyította, hogy nagyon messze vagyunk még attól, hogy reális esélyünk legyek kijutni egy világversenyre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik