A veszélyesen kétarcú csapat

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2004.09.07. 21:26
Címkék
Asgeir Sigurvinsson, akárcsak a legtöbb izlandi, nagyon kedves ember. Az északi ország válogatottjának szövetségi kapitányát a csapat főhadiszállásán, a budapesti Grand Hotelben zavartuk, ahol éppen ebédje elfogyasztása után egy bőrfotelbe huppant le, ám ő mégsem kívánt minket a pokolba, hanem barátságosan, mosolyogva válaszolt kérdéseinkre.
Az izlandiak Bulgáriától elszenvedett 3-1-es veresége után Asgeir Sigurvinsson ma este is nehéz mérkőzésre számít, hiszen tudja, a magyar válogatottnak mindenképpen győznie kell.
- Kapitány úr, az első fordulóban meglepően könnyen kaptak ki Bulgáriától, míg ezzel ellentétben - néhány héttel korábban - az olasz válogatottat intézték el hazai pályán. Mit gondol, Budapesten melyik arcát mutatja majd csapata?
- Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a csapatomnak két arca van - mondta a szakember, akit a munkájában Logi Ólafsson segít a válogatottnál. - Az egyik az, amelyikkel a világ bármely válogatottja ellen győzelmi esélyekkel szállunk harcba, a másik azonban sajnálatos módon az, amelyikkel szinte bárkitől ki tudunk kapni. A bulgárok ellen sok problémával küszködtünk, hiszen néhány játékosom sérüléssel bajlódott, és az a mérkőzés tényleg nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük. Remélem azonban, a ma esti mérkőzésen a jobbik oldalát mutatja majd csapatom, és akkor talán megszerezhetjük az egyik pontot.

Asgeir Sigurvinsson – támadás!
Asgeir Sigurvinsson – támadás!
Asgeir Sigurvinsson – támadás!
- Ezek szerint ön már az egyik ponttal is elégedett lenne?
- A mérkőzés előtt kiegyeznék a döntetlennel. A magyar válogatott ugyanis nagyon jó csapat, kiváló játékosok alkotják. Futballistáim figyelmét külön felhívtam Gera Zoltánra, Torghelle Sándorra, valamint a kapusukra, Király Gáborra. Ezek a játékosok nem véletlenül kerültek Angliába, de rajtuk kívül van még néhány igen tehetséges játékosuk. Éppen ezért nehéz mérkőzésre számítok, főleg úgy, hogy a magyaroknak most mindenképpen győzniük kell a horvátoktól elszenvedett vereség után.
- Igen ám, de az izlandiaknak is lenne mit helyrehozniuk, habár a válogatottjuk világbajnoki selejtezőn még nem kapott ki Magyarországtól.
- Tisztában vagyok azzal, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, éppen ezért a nyomás nem rajtunk van. A magyaroktól ugyanis most valóban mindenki győzelmet vár el, ez pedig a mi malmunkra hajthatja a vizet. Nagyon fontos mérkőzés ez, hiszen figyeljék majd meg, milyen szoros lesz a csoport végeredménye. A svédek kiemelkednek a mezőnyből, a második helyre azonban a horvát, bolgár, magyar és izlandi négyesből bármelyik válogatott odaérhet. Éppen ezért lesz nagyon fontos a szerda esti mérkőzés is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik