Dragóner Attila aláírhat a Guimaraesnek

B. B., V. T. R.B. B., V. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.07.13. 22:27
Címkék
"Elképesztő! Ha ezt itthon csinálja, akkor röhögök egyet, de így egész Magyarországot járatta le." (G.Dávid) "Remélem, Dragóner ezután egy proficsapatban sem játszhat többet." (devils)
A fenti internetes hozzászólások visszaadják azt a hangulatot, ami körüllengi Dragóner Attila ügyét. Mint ismeretes, a válogatott hátvéd a múlt héten elutazott Belgiumba, megállapodott az FC Molenbeek Brusselssel, aláírta a szerződést, visszajött a családjáért meg a holmijáért, ám a belgák azóta is hiába várják.
"Azt hiszem, arról van szó, hogy Rogán Klaudia, akinek a menedzserkedéshez egyébként semmiféle papírja sincsen, a csillagokat is odaígérhette a játékosnak, s ő emiatt Brüsszel helyett inkább Portugália felé vette az irányt" – mondta a Belgiumban élő Bognár György FIFA-licences menedzser, aki eddig Dragóner Attila ügyeit intézte. Hozzátette azt is, kezdetben semmi jel nem mutatott arra, hogy a 27-szeres válogatott más klubokkal is kacérkodna. A szerződés aláírásának napján jó hangulatú beszélgetés zajlott a Molenbeek elnökével, Johan Vermeeschsel, később megnézték az utcát, ahol a Dragóner família lakhatott volna. Aztán együtt kisétáltak edzésre, ahol Dragóner Attila bemutatkozott a többieknek. "Cooper-tesztet végeztettek vele, és mivel egy órával korábban ebédeltünk, hát…, felfordult a gyomra. De nem volt belőle gond, mivel akkorra már aláírta a szerződést" – tette hozzá Bognár György.
A Nemzeti Sport egyébként megkapta annak a faxnak a másolatát, amelyet a Molenbeek titkára, Frans Hauwaerts elküldött a Vitória Guimaraeshez. Ebben a belga klub vezetősége jelzi, hogy az 1974. november 15-én született Dragóner Attila kettő plusz egy éves időtartamra kötelezte el magát a Molenbeekhez.

Dragóner Attila körül forr a levegô (Fotó: Németh Ferenc)
Mindezek dacára kedden azt a hírt kaptuk, hogy a játékos Portugáliában folytatja a pályafutását.
"Ezt nem tartom valószínűnek, bár nem beszéltem vele, hiszen a telefonja napok óta ki van kapcsolva – mondta Bognár György. – Hogy mi történik, ha mégis aláírt a portugálokhoz? Akkor sajnos nem futballozhat egy ideig: a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a Molenbeekkel kötött szerződésének teljes időtartamára eltilthatja. Fontos lenne, hogy tudjak vele beszélni, mivel jó viszonyban vagyok a belga elnökkel. Ôt már meggyőztem arról, hogy egy befolyásolható emberről van szó, aki most nagyot hibázott, de a pályán nem ez jellemző rá. Az elnök fátlylat borítana a történtekre, ha a védő ezen a héten előkerülne…"
Megkerestük a Molenbeek vezetőit is. Gino Galaen, a klub menedzsere továbbra is értetlenül áll Dragóner Attila sportszerűtlen viselkedése előtt.
"Ilyen esettel eddig még nem találkoztam – mondta Gino Galaen. – Nem értem, a magyar játékos miként gondolta, hogy a velünk kötött szerződése után szerencsét próbál egy másik egyesületnél is."
A portugál klub menedzsere, Neno Baross viszont arról tájékoztatta lapunkat, hogy a játékos továbbra is együtt készül a csapattal, és akár már csütörtökön aláírhatja a szerződést.
Dragóner Attila az utóbbi napokban utolérhetetlen volt, ám kedden sikerült a guimaraesi Villa Hotelben elérnünk.
"Egy-két napot szeretnék kérni, és akkor mindent részletesen elmesélek – mondta fáradt hangon Dragóner Attila. – Olvastam a rólam szóló cikkeket, és csodálkozom, hogyan lehet ennyi butaságot összeírni. A lényeg, hogy teljesen nyugodt vagyok, nincs miért izgulnom."
Dragóner Attila állítólag azt kifogásolja a belgákkal kötött szerződésében, hogy az őt képviselő menedzser és a klub vezetői végig nettó összegű szerződési ajánlatról beszéltek, az írott szerződésbe azonban már bruttó összeg került. Mivel a játékos semmilyen idegen nyelven nem beszél, ez már csak itthon derült ki, miután jogászokkal átnézette az iratokat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik