Változatlan az utazó keret, Mocsaival hosszabbítottak

Vágólapra másolva!
2012.07.20. 12:48
null
Nem változott a mieink utazó kerete (Fotó: Czerkl Gábor)
Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem változtatott a korábban nyilvánosságra hozott 14 plusz egy fős utazó kereten, bár a július 27-i technikai értekezletig, amikor véglegesíteni kell a válogatottak névsorát, még elképzelhető módosítás a tartalék személyében. Vetési Iván, a szövetség elnöke a játékokat felvezető sajtótájékoztatón elmondta, 2016. augusztus 31-ig, a riói olimpia végéig szerződést hosszabbított a szakemberrel.

Július 21-én kel útra a magyar férfi kézilabda-válogatott Franciaországba, ott vasárnap a házigazdákkal vív még felkészülési találkozót, majd kedden busszal utazik tovább a londoni játékok helyszínére, ahol még aznap megmérkőzik a britekkel az egyik olimpiai helyszínen, a Copper Boxban.

A Magyar Kézilabda-szövetség az indulás előtti napon tartott sajtótájékoztatót, amelyen Vetési Iván elnök a részvétel fontosságát hangsúlyozta, míg a negyedik olimpiájára készülő Mocsai Lajos szövetségi kapitány a végleges utazó keretről, a felkészülésről és az ellenfelekről számolt be.

„Nagyon fontos, hogy nem szakadt meg a magyar kézilabdázás sorozata, és ahogy 1972 – a sportág kispályás változatának programba iktatása – óta mindig, úgy ezúttal is képviseltetjük magunkat a játékokon. Tisztában vagyunk vele, milyen nehéz csoportba kerültünk, ezért a szövetség nem is határozott meg célkitűzést. A negyeddöntőbe jutás, azaz a legjobb nyolc közé kerülés is bravúr lenne, de optimista vagyok, és bízom a jó szereplésben" – fejezte ki reményét Vetési

Az elnök az eseményen azt is bejelentette, hogy 2016. augusztus 31-ig, a riói olimpia végéig hosszabbítottak a kapitánnyal, így a nyugodt szakmai munka háttere biztosítva lesz a jövőben is. Vetési elmondta még, hogy ezúttal nincs külön prémium előre meghatározva, az eredmény függvényében utólag hozzák nyilvánosságra a jutalmat.

Mocsai természetesen a legtöbbeket érdeklő kérdéssel, a keret összetételével kezdte:

„A legnehezebb döntés Iváncsik Tamás kihagyása volt, de ilyen súlyos sérülés után a sorozatterhelések alatt nagy a veszélye az újabb sérülésnek, ezért döntöttem Gulyás Péter mellett, aki kiválóan teljesített az utóbbi időben. A belső posztok megerősítése nagyon fontos a rendkívül kemény ellenfelek tükrében, Laluska Balázs ezért került a tartalékok közé. Elképzelhető, hogy a július 27-i technikai értekezletig még úgy döntök, valamelyik jobbszélső helyett bekerül a tizennégy közé" – mondta Mocsai.

A változtatás lehetőségét tehát továbbra is fenntartotta, de egyelőre úgy tűnik, ugyanaz a felállás a 14 plusz egy játékos tekintetében, mint amelyet korábban meghatározott. Az utazó keretbe tehát az utolsó körben Iváncsik Tamás, Nagy Kornél és Putics Barna szeretett volna bekerülni, de ez egyiküknek sem sikerült, noha ők is végigdolgozták a felkészülést, és a tesztmeccseken sem okoztak csalódást.

A korábbi tervekkel ellentétben a 15-ös létszám fölöttiek nem tudnak kiutazni, mert itthon megkezdődik csapataik felkészülése, és kint sem lehetséges több játékosnak egyszerre edzenie, így itthon tréningeznek tovább.

A felkészülés nehézségeiről elmondta, nem volt igazán lehetőség a regenerálódásra, hiszen a klubcsapatokkal és a válogatottal egymást követték a tétmeccsek. A londoni ellenfelek mindegyikéről körülbelül hat mérkőzés áll rendelkezésre, amelyeket pozíciók és csapatrészek szerint már kielemeztek, de természetesen kint is egyből feldolgozzák majd a csoporttalálkozókon látottakat.

„Bízom benne, hogy jó meccseket játszunk, de azért ennél jóval többre készülünk: mindent meg akarunk tenni azért, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Köszönettel tartozom a szövetségnek, hogy újabb négy évre hosszabbított velem, ami sokat jelent számomra" – tette hozzá a kapitány.

INTERJÚ MOCSAI LAJOSSAL

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT OLIMPIAI KERETE
Kapusok: FAZEKAS Nándor (MKB Veszprém KC), MIKLER Roland (Pick-Szeged)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (MKB Veszprém KC), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: MOCSAI Tamás (Hannover, német), NAGY László (FC Barcelona, spanyol)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (MKB Veszprém KC), LÉKAI Máté (Celje, szlovén)
Beállók: SCHUCH Timuzsin (MKB Veszprém KC), ZUBAI Szabolcs (Pick-Szeged)
Balátlövők: ILYÉS Ferenc (MKB Veszprém KC), PÉREZ Carlos (MKB Veszprém KC)
Balszélső: IVÁNCSIK Gergő (MKB Veszprém KC), VADKERTI Attila (Pick-Szeged)
Tartalék: LALUSKA Balázs (MKB Veszprém KC)
A bő keret további tagjai: ANCSIN Gábor (Pick-Szeged), IVÁNCSIK Tamás (MKB Veszprém KC), LISZKAI Szilveszter (MKB Veszprém KC), NAGY Kornél (Dunkerque HB Grand Littoral, francia), PUTICS Barna (VfL Gummersbach, német), SZÖLLŐSI Szabolcs (Csurgói KK)
A Londonba kiutazó tartalékjátékos az olimpia idején bármikor becserélhető. A keret további tagjai közül az olimpia alatt sérülés vagy speciális körülmény esetén kapus bármikor, míg egy mezőnyjátékos a csoportmérkőzések idején becserélhető.
Sportágvezető: VETÉSI Iván, MKSZ-elnök. Szövetségi kapitány: MOCSAI Lajos. Edző: JUHÁSZ István. Orvos: dr. ERDÉLYI Gábor. Fizioterapeuta, technikai vezető: SZIKRA-MEZEY Csaba. Masszőr: TÍMÁR Csaba
A FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT OLIMPIAI PROGRAMJA
2012. július 29., 22.15: Magyarország–Dánia
2012. július 31., 12.15: Dél-Korea–Magyarország
2012. augusztus 2., 15.30: Horvátország–Magyarország
2012. augusztus 4., 22.15: Magyarország–Spanyolország
2012. augusztus 6., 10.30: Magyarország–Szerbia
A TOVÁBBI MENETREND
2012. augusztus 8.: negyeddöntők
2012. augusztus 10.: elődöntők
2012. augusztus 12.: a 3. helyért, döntő
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik